Ege Postası
Geri

İYİ Parti teknoloji ve iletişimde de ‘İyi’

İYİ Parti İletişim ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Seda Özçelik, ekibiyle birlikte gerçekleştirdiği sosyal medya çalışmalarıyla partisinin İzmir kamuoyundaki beyni olarak önemli çalışmalara imza atıyor. Özçelik başkanlığında yürütülen sosyal medya hesaplarından yapılan hashtag çalışmaları Türkiye ve dünyada trend topic sıralamasında ilk sıralara yerleşiyor. İYİ Parti'nin sosyal medya şifreleri
İYİ Parti teknoloji ve iletişimde de ‘İyi’
Haberler / Yerel Politika
16 Şubat 2018 Cuma 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Partisinin genel merkezi ile koordineli olarak gerçekleştirdiği sosyal medya hesaplarının yönetimini sağlayan İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Seda Özçelik, iletişim ve teknoloji başkan yardımcılığı bünyesinde yeni bir komisyon kuracaklarını açıklayarak, komisyonda sade üyelerin de gönüllülük esasına göre çalışma yapacağını belirtti.

Komisyonda üç başkan yardımcısı oluşturacağını, başkan yardımcılarının üçünün parti dışından gönüllülük esasına göre çalışan vatandaşlardan oluşacağını kaydeden Seda Özçelik, İzmir’de sosyal medyada daha da etkin olacaklarını belirtti.

İLDE TEKNOLOJİ BAŞKANLIĞI BÜNYESİNDE ÖZEL KOMİSYON KURACAĞIZ

İYİ Parti İletişim ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Seda Özçelik, “İletişim ve Teknoloji Başkan Yardımcılığı bünyesinde bir komisyon kuracağız.  Bu komisyon iletişim ve teknoloji birimine bağlı olacak. Komisyon başkanlığının başkan yardımcıları çoğunlukla yönetim kurulu üyeleri dışında sade vatandaşlardan oluşacak. Komisyonlarda sade vatandaşların yer almasını aidiyet duygusunun oluşması açısından çok önemsiyorum. 3 tane başkan yardımcısı oluşturacağım komisyonda. Dört de olabilir. Bu başkan yardımcılarının üçü mutlaka dışarıdan insanlar olmasına dikkat edeceğim. Gönüllülük esasına göre çalışacaklar. İkisi hazır hatta. Biri yazılım mühendisi olarak çalışıyor. Biri de iletişim fakültesi mezunu. İşinin ehli insanlar. Partide görev almamış. Diğerlerini de ilçelerden seçmeyi düşünüyorum. İlçe başkan yardımcısı arkadaşlarımızla toplantı gerçekleştireceğiz. Sosyal medyada çok daha etkin bir biçimde hareket edeceğiz İzmir’de” diye konuştu.

HAFTANIN HER GÜNÜ, AKŞAM SEKİZDEN SONRA GÜNDEME DAİR HASHTAG ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

“Sosyal medya hesaplarımız genel merkezin yaptığı kurumsal çalışmalar neticesinde bir düzene girdi. En küçük ilçeden en büyük şehre kadar herkesin kullandığı isimler belli bir düzende olacak. Aynı olacak” diyen Seda Özçelik, haftanın her günü, akşam sekizden sonra twitter’da gerçekleştirecekleri  hashtag çalışmalarını arttıracaklarını, bu çalışmaların Genel Başkan Yardımcıları tarafından da takip edileceğini ve onların da çalışmalara katılacağını söyledi.

STRATEJİK İLETİŞİM MERKEZİMİZİN HAZIRLAYACAĞI VİDEO ÇALIŞMALARI, AYNI ANDA TÜM KURUMSAL HESAPLARDAN YAYINA VERİLECEK VE…

Stratejik iletişim merkezinin hazırlayacağı video çalışmaları da olacağını, bu videoların İYİ Parti’nin İzmir ve Türkiye’deki tüm kurumsal hesaplarından aynı anda yayına verileceği bir çalışmanın da başlayacağını kaydederek, şu bilgileri verdi:

“İYİ Parti’nin yapacağı video çalışmaları olacak. Stratejik İletişim Merkezi’nin hazırlayacağı bu videolar aynı anda kurumsal hesaplardan yayına verilecek. Haftanın her günü, akşam sekizden sonra o günün gündemine dair hashtag çalışmaları yapılacak. Bu çalışmalara bütün iletişim, medya il başkan yardımcıları aktif katılacak. Genel başkan yardımcıları tarafından takip edilecek ve onlar da bu çalışmalara katılacak.”

GENEL BAŞKANIMIZ MERAL AKŞENER SOSYAL MEDYA HESABINI KENDİ YÖNETİYOR

Sosyal medyayı en aktif kullanan parti konumuna yükselen İYİ Parti İletişim ve Teknolojiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Seda Özçelik, whatsApp grupları da oluşturduklarını anlatarak, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’in de sosyal medya hesaplarını toplantı, miting gibi zamanların dışında kendisinin kullandığı bilgisini vererek, Akşener’in şimdiden 2.1 milyonu aşkın takipçisinin olduğunu dile getirdi:

“WhatsApp grupları oluşturuldu. Partimiz sosyal medyayı en aktif kullanan parti konumunda diyebilirim. Genel Başkanımız Sayın  Meral Akşener Hanımefendi de mümkün olduğunca herkesi takip etmeye başladı. Genel başkanımız sosyal medya hesabını kendi kullanıyor. Özellikle Twitter hesabını miting ve toplantı dışında kendisi bizzat aktif olarak kullanıyor. Yaptığı tüm çalışmalar kendisine ait.”

GENEL BAŞKANIMIZ DİREKT MESAJLARA BİLE KENDİ YANIT VERİYOR

İl Başkan Yardımcısı Seda Özçelik, 1 Ocak-18 Şubat tarihlerini kapsayan istatistiki bir çalışma yaptıklarını ve parti liderleri arasında verdiği mesajları en fazla olan kişinin Meral Akşener olduğunun ortaya çıktığını anlatarak, Akşener’in fırsat buldukça direkt mesajlara da dönerek yanıtladığını dile getirdi ve şöyle konuştu:

“Örneğin 1 Ocak-18 Şubat tarihleri arasını kapsayan istatistiki bir çalışma yaptık. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 milyon takipçisi var. Bu 40 günlük süreçte attığı tweet sayısı sadece 27. Bunların 14’ünün yarısı şehitler ve kaybedilen sanatçı, yazar, gazeteci, siyasetçiler hakkında. Geri kalan 13 tweeti de suya sabuna dokunmamış. Çocuk tacizleri, kadına şiddet gibi hiçbir konuya değinmemiş. Meral Akşener’in 2.1 milyon takipçisi var. Bu süre içerisinde attığı tweet sayısı 260. 86 adet de retweet yapmış. Bu,  onun sosyal medyayı ne kadar aktif ve efektif kullandığını gösteriyor. DM’lere elinden geldiğince cevap vermeye çalışıyor. Oradan gelen önerilere kulak kabartıyor. Attığı tweetler gündeme dair ve cesur mesajlar. O da ölmüşleri hatırlıyor anıyor ama olağan tweetlerinin yüzdesi o kadar düşük ki. Üstelik mesajları okuyanın konsantrasyonunu bozmuyor. Bol bol görsel kullanıyor. Tamamını kendi yapmasa  da onu yönlendiren ekibi çok profesyonel.”

İL BAŞKANIMIZ ESKİ SİYASİ ARGÜMANLARA GÖRE HAREKET ETMİYOR

Partisinin İzmir İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın da deneyimli bir siyasetçi olarak sosyal medya hesaplarının kullanımının öneminin farkında olduğunu, eski siyasi argümanlara göre hareket etmediğini söyledi:

“Sayın Genel Başkanımızın cumartesi günü (17 Şubat) gerçekleştireceği İzmir ziyareti ve 10 Mart’ta gerçekleşecek il kongremizin ardından İzmir ekibi olarak daha da etkinleşeceğiz. İl başkanımız Yıldırım Bey eski bir siyasetçi olmasına karşın eski siyasi argümanlarla hareket etmiyor. Halkla sürekli temas halinde. Gelen kimseyi geri çevirmiyor, birebir temas kuruyor. Hiç tanımadığı bir insana bile büyük vakit ayırıyor. Ulaşılabilir insan olmak hedefimiz. Sosyal medya hesapları ve medya ile iyi ilişkilere ise büyük önem atfediyor. Onun başkanlığında yürüttüğümüz çalışmalarımız daha da artacak ve etkinleşecek.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası