Ege Postası
Geri

İYİ Parti Bornova Adayı Uray'dan 'şeffaf belediyecilik' vurgusu!

İYİ Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Uğur Uray, TR35’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Seçime Doğru programında önemli açıklamalarda bulundu. İYİ Partili Uray, "Biz emanate gözümüz gibi bakarız. Belediyeler halkımızın bize emaneti. Bizim orada harcadığımız paralar halkımızın paraları. Bizim belediyeciliğimizde kesinlikle emanete hıyanet olamaz. Halkımıza en iyi hizmet veremezsek bu haksızlık olur. Şeffaf belediyeciliğe çok önem veriyorum. Belediyenin zaman içinde şirketleri olacak. Belediye şirketlerimizin hesaplarının mali müşavirleri odasının tayin edeceği denetçilerle denetlendireceğiz. Odalarla iç içe olacağız. Tavsiye ve denetimlerini isteyeceğiz" dedi.
İYİ Parti Bornova Adayı Uray'dan 'şeffaf belediyecilik' vurgusu!
Haberler / Yerel Politika
12 Mart 2024 Salı 16:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İYİ Parti Bornova Belediye Başkan Adayı Uğur Uray, TR35’de yayınlanan Canan Beyazkaya ile Seçime Doğru programına katıldı.

İYİ Partili Uray’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

AKŞENER’E ÇOK BÜYÜK SEVGİM VE SAYGIM VAR

Belediyeciliği çok seviyorum çünkü inşaat sektörüne çok vakıfım. Çok güzel tepkiler alıyorum. Benim aslında çok fazla bir siyasi geçmişim yok. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çok büyük sevgim ve saygım vardı. Daha sonra İYİ Parti’de aktif siyaset yapmaya karar verdim. İYİ Parti’deki adaylarımızın hepsi çok donanımlı ve kaliteli.

ÖZLALE, İZMİR İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’yi İzmir için çok büyük bir şans olarak görüyorum. Benim de çok örnek aldığım birisi.

İYİ PARTİ ÜÇÜNCÜ YOL

Bornovamızın tüm mahallelerinde saha çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yapıyoruz. Gerçekten İYİ Parti’ye müthiş bir teveccüh var. Bornova’da iki kutuplu bir siyaset var, halkımız bu iki kutup arasında sıkışmış durumda. Halkımız farklı bir çıkış yolu arıyor. İYİ Parti üçüncü yol olarak, bu iki kutuplu siyasetten halkımızı çıkaracak. Sıkışmış siyasetin önünü açıp halkımıza rahat bir nefes aldıracağız.

BELEDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE AKTİF ROL ALACAK

Kentsel dönüşüm bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Kentsel dönüşüme yönelik somut adımlar atıldığına Türkiye’nin hiçbir yerinde adım atıldığını düşünmüyorum. Ben ‘evsel dönüşüm’ diyorum buna.  Şehre bir kimlik, bir estetik kazandıran dönüşümlerin yapılması gerekiyor.  Ada bazlı kentsel dönüşlümlere, büyük mahallelerin dönüştüürlmesi, önünüzdeki 50 yılın planlarını yaparak kentsel dönüşüm yapacağız. Belediye kentsel dönüşümde aktif rol alacak, uzaktan seyretmeyeceğiz. Vatandaşların adaletli bir şekilde haklarını almalarını sağlayacağız. Kentsel dönüşümü hızlandırıp teşvik edeceğiz. Belediye oyun kurucu olacak, özel sektörle birlikte yapacak. 1 artı 1 sistemini kaldıracağız. Türk aile yapısına 1+1 yapıları çok uygun değil. Ailelerin rahatlıkla yaşayabilecekleri evler inşaa edeceğiz.

YOLLARIMIZI HAVA ALANI PİSTİ GİBİ YAPACAĞIZ

Yollardaki sorunlar Bornovalıların müzdarip olduğu sorunların başında geliyor. Tüm belediye hizmetlerinin Bornova’ya yakışır olması lazım. Projelerimizle en iyisi yapılacak. Bornova’nın asphalt tesisinin kapsitesini artırıp, kolları sıvayıp çalışmalara başlayacağız.  Yollarımızı hava alanı pisti gibi yapacağız. Halkımız en iyisine layık.

SANAYİ SİTELERİ AVM GİBİ

Sanayi siteleri birer AVM gibi. Sanayi sitelerine çok önem veriyorum. Araçlarımız arızalandığında sanayi sitelerine gidiyoruz. Özellikle oto sanayi sitelerinde birincisi güvenlik sorunu var. Otoparkları yok, aydınlatma problemleri, ulaşım sorunları var. Çarpık bir gecekondu görünümü var. Hızlıca müdahale edeceğiz. Sanayi sitelerindeki atıkları dönüştüreceğiz. Hurda araçlarının tamamını bütün sanayilerden kaldıracağız. Esnafımıza bir nefes aldıracağız. Sanayi sitelerinde bir kaos ortamı var. Otopark sorununu çözerek nefes aldıracağız.

PAZAR YERLERİNE KAMERA SİSTEMİ KURACAĞIZ

Pazar yerleri de çok önemli alanlar. Pazar yerlerinden şikayetler geliyor. Pazar yerlerinin çoğı üstü kapalı fakat yağmurdan çok etkileniyorlar. Kışın çok soğuk oluyor. Pazar yerlerinin tamamını yenileyeceğiz. Tam kapalı olacak, kapasitesi yetmeyen pazar yerlerini yeniden yapacağız. Otoparklarımız olacak. Tuvaletlerini düzenleyeceğiz, bebek bakım odaları, mescitler, kafeler olacak. Tezgah sistemlerini de değiştireceğiz. Pazar yerleri daha geniş, daha modern olacak. Güvenlik sorunu çözülecek, ışıklandırma yapacağız. Kamera sistemi yerleştireceğiz.

ENGELLİLER VE KADINLAR İÇİN POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAĞIZ

Şehircilik planlamalarında engelli bireylerin rahatlıkla hareket etmesi lazım. Göstermelik değil, engelli bireyler için gerçek düzenlemelerin yapılması lazım. Belediyecilik hizmetlerinin tamamında engelliler ve kadınlar için pozitif ayrımcılık yapılacak. Halk ekmek büfelerinde engelli vatandaşları istihdam edeceğiz. Engelli ve emekli vatandaşlar için kaliteli ve ekonomik sosyal tesisler yapacağız. Haftanın bir günü yatalak hastası olan kadınlara sabahtan akşama kadar hastaya refakatçi temin edeceğiz. Hastaya bakan kadınlarımız da rahat bir nefes alacak.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Biz emanate gözümüz gibi bakarız. Belediyeler halkımızın bize emaneti. Bizim orada harcadığımız paralar halkımızın paraları. Bizim belediyeciliğimizde kesinlikle emanete hıyanet olamaz.  Halkımıza en iyi hizmet veremezsek bu haksızlık olur. Şeffaf belediyeciliğe çok önem veriyorum. Belediyenin zaman içinde şirketleri olacak. Belediye şirketlerimizin hesaplarının mali müşavirleri odasının tayin edeceği denetçilerle denetlendireceğiz. Odalarla iç içe olacağız. Tavsiye ve denetimlerini isteyeceğiz.

EFSANE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK GELİYORUM

Biz efsane belediye başkan adayı olarak geliyoruz. Bornovaya hizmetlerimizle imza atacağız. Belediyeciliğin nasıl yapıldığını tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Vizyon çok önemli. Bornova'ya nasıl bir kent kimliği kazandıracağımızı çok iyi biliyoruz. Fark edilen bir Bornova oluşturmak istiyoruz. Halkımızdan desteklerini ve teveccühleirni bekliyorum. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası