Ege Postası
Geri

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu '154 kişilik liste' için konuştu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu iktidara seslenerek ''Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında. İnin beyler vatandaşın sırtından bu millet sizin köleniz değil, marabınız değil, uşağınız hiç değil'' dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu '154 kişilik liste' için konuştu
Haberler / Politika
24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.

Müsavat Dervişoğlu, geçtiğimiz günlerde gazetemiz yazarı Barış Terkoğlu'nun paylaştığı siyasi ve gazetecilerden oluşan 'MHP'nin rahatsız olduğu'  154 kişilik isim listesinde kendi isminin bulunmasına dair açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, ''İki cihanda yan yana gelmeyecek insanları aynı torbaya koyarak eşitlemek bize saygısızlıktır ve haksızlıktır. İçinde yetiştiğim camiayı kırmak istemem. Buradan onlara sesleniyorum beni sakın ha sakın hangi sebeple olursa olsun başkalarının havuzuna dahil etmeyin. Ben varlığını Türk varlığına adamış bir Türk evladıyım'' ifadelerini kullandı.

''AYAĞA DÜŞÜRDÜNÜZ''

Dervişoğlu, MHP'ye seslenerek ''Sizin yüzünüzden kendime ‘ülkücüyüm’ diyemiyorum. Ayağa düşürdünüz'' dedi. 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRI

Dervişoğlu, konuşmasında ''Batı Trakya Türklerinin okulları kapanıyor. Bakınız kapandıktan sonra açması zordur'' diyerek Dışişleri Bakanlığı'nı harekete geçmeye çağırdı. 

''AÇIP ÖNCE LOZAN'I OKUSUNLAR''

İYİ Parti lideri yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

''Tarihi çarpıtılmış dizi senaryolarından ibaret sananlar, Kendileri çalıp kendileri oynamayı devlet yönetmek zannedenler,  Açıp önce Lozan’ı okusunlar.

Tanınmanın ne manaya geldiğine baksınlar. Sonra Kuzey Kıbrıs’ın ve uzaktan atıp tuttukları Filistin’in, onlarca yıldır süre gelen tanınma mücadelelerini hatırlasınlar.

Lozan’a düşman olanlar Sevr’in alkışlayıcıları,  Sevr’i imzalayanlarının hayranlarıdır. Büyük Ortadoğu Projesi havucunun peşinde koşup  Memleketi sığınmacı hendeğine çevirenlerdir. Bırakın Lozan’a laf etmeyi,  Lozan’ı da, İsmet Paşa’yı da,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini de ağızlarına alamazlar.

''BİLİN Kİ O MÜJDEYİ BEĞENMEMİŞTİR''

Erdoğan bir müjdeyi bir bakana veriyorsa bilin ki o müjdeyi Erdoğan bile beğenmemiştir.

Meclis’e getirdikleri yasalara bakıyorsunuz. Kurumların yüzlerce sayfalık çalışmalarında yer alan düzenlemeler Meclis’e gelmiyor, gelemiyor. Çünkü güçleri tefeci bezirganlara, beton ağalarına, sanal vurgunculara yetmiyor. Kendi kendini yiyen yılan misali dönüp her şey Saray’da düğümleniyor. Olan da çiftçiye işçiye, gençlere, emekliye oluyor.

Yumurta küfesi iktidarın sırtındaysa, iktidar da vatandaşın sırtında. İnin beyler vatandaşın sırtından bu millet sizin köleniz değil, marabınız değil, uşağınız hiç değil.''

''YASAYLA OYALANMAK BOŞUNADIR''

Dervişoğlu sokak hayvanları ile ilgili düzenlemeye ilişkin milli bir seferberlik çağrısında bulşunarak ''Ölüm lafıyla değil hayır lafıyla başlayacağız. Sonra da bu sorunun en makul yolunu birlikte bulacağız. Yasayla oyalanmak boşunadır'' (CUMHURİYET)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası