Ege Postası
Geri

İYİ Parti Grubu, CHP Grubu'nu TBMM'de ziyaret etti

İYİ Parti Grup yönetimi, CHP Grubu'nu TBMM’de ziyaret ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, "Önümüzde 18 Haziran’da ya da 14 Mayıs’ta yapılacak bir seçim var. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın, kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak, seçimlerin temel hükümleri ve seçmen kütüğü kanununa bir geçici madde ilavesi ve bir anayasa değişikliği gerektiren bir konuda CHP ile konuyu konuşmaya istişarede bulunmaya geldik" dedi.
İYİ Parti Grubu, CHP Grubu'nu TBMM'de ziyaret etti
Haberler / Politika
28 Şubat 2023 Salı 13:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekilleri Erhan Usta, Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, bugün TBMM'de CHP Grubu'nu ziyaret etti. 

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Engin Özkoç ve Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Grubu Toplantı Salonu'nda İYİ Parti Heyeti'ni ağırladı. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

Görüşme öncesi Şenol Sunat, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Büyük bir acı yaşandı afet bölgelerinde. Yüzbinlerce vatandaşımız başka illere yerleşmek veya yerleştirilmek durumunda kaldı. Önümüzde zamanında yapılacak 18 Haziran’da veya gündeme getirilen 14 Mayıs söz konusu. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın, kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a bir geçici madde ilavesi ve bir anayasa değişikliği gerektiren bir konuda CHP yetkilileri ile konuyu konuşmaya, istişarede bulunmaya geldik. Saat 13.00'te de AK Parti Grubu'nu ziyaret edeceğiz. Önümüzdeki süreç kısa bir süreç, bu süreçte de temsilde adaleti başka illerimize geçici de olsa ikametini alan vatandaşlarımızın kendi illeri ile ilgili milletvekilliği seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapıyı oluşturmak amacımız." 

İYİ Parti Heyeti'nin saat 13.00'da AK Parti Grubu'nu ziyaret etmesi bekleniyor.  (ANKA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası