Ege Postası
Geri

İYİ Parti'den erken kutlama

Oy verme işleminin bitmesinin ardından oy sayma işlemine geçilirken, ilk verilere göre Tire’yi kazandığı netleşmeye başlayan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi ve beraberindeki partililer Tire’ye gitmek üzere yola çıktı. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “30-0 dedim ama herhalde 28’e 2 olacak gibi görünüyor. Onlar da iki ya da üç belediye başkanlığını alacak. Tire’yi kutlamaya gidiyoruz” dedi. Topluca yola çıktılar
İYİ Parti'den erken kutlama
Haberler / Yerel Politika
31 Mart 2019 Pazar 21:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Tüm Türkiye’de olduğu gibi oy verme işleminin tamamlanmasının ardından geçilen oy sayma işlemleri tüm hızıyla sürerken, Millet İttifakı (CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, yüzde 60’lara yaklaşan oy oranıyla ipi göğüslemeye hazırlanıyor. Cumhur İttifakı (AK Parti ve MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat  Zeybekci’nin oy oranları ise şu sıralarda 38’lere ulaşmış durumda.

CHP Bayraklı, Balçova, Bornova, Çeşme, Dikili, Beydağ, Buca, Çiğli, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun, Karşıyaka, Konak, Narlıdere, Menemen, Selçuk, Seferihisar ve Urla’da yarışı önde götürüyor.

Öte yandan Kiraz ve Tire’de CHP desteğiyle kendi adaylarını gösteren ve yarışa giren İYİ Parti, Tire’de belediye başkan adayı olarak gösterdiği Salih Atakan Duran ile Tire’de yüksek oy oranına ulaştığı görülüyor. İYİ Parti’nin Kiraz adayı Mehmet Emin Avşar ise DSP’den aday olan Salim Özkarakaş karşısında güç kaybetti. Kiraz’da asıl sürpriz ise Cumhur İttifakı’nın adayı olarak yeniden aday olarak seçime giren Saliha Özçınar’ın gerilerde kalması oldu.

Oy sayma işlemi hala sürerken, Tire’de seçimi kazanacağı kesinleşmeye başlayan İYİ Parti’nin İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, beraberinde İYİ Parti İzmir İl Sekreteri Dündar Tanrıverdi ve partili yöneticiler olduğu Tire’ye gitmek için hareket etti.

HÜSMEN KIRKPINAR: 30-0 DEDİM AMA HERHALDE 28’E 2 OLACAK

Tire adayları Salih Atakan Duran’ın sonuçların kesinleşmesiyle ortaya çıkacak belediye başkanlığı kutlamasına katlamak üzere yola çıkan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, gazetemize verdiği demeçte, sonuçlar kesinleşmemiş olmakla beraber, adayların açıklanmasının ardından yaptığı ve sürekli tekrarladığı ‘30’da 30 çıkaracağız’ açıklamasına atıfta bulunarak, İzmir’de 28 ilçeyi Millet İttifakı’nın 2 ilçeyi ise Cumhur İttifakı’nın kazanabileceği bir sonucun çıkabileceğini söyledi.

TİRE’Yİ KUTLAMAYA GİDİYORUZ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar,  “30-0 dedim ama herhalde 28’e 2 olacak gibi görünüyor. Onlar da iki ya da üç belediye başkanlığını alacak. Kaybettiklerini bana değil onlara sorun ama. İYİ Parti olarak da 2 yerde CHP ile işbirliğimizle destek aldık, Tire ve Kiraz’da. Kiraz’da düşündüğümüz gibi olmadı. Orada farklı gelişmeler olduğu için sonuç böyle oldu. Tire’ye gidiyoruz şu anda. Tire’yi kutlamaya gidiyoruz” diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası