Ege Postası
Geri

İYİ Parti’den ‘anlamlı’ seçim çalışması

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Parti Danışmanı Atila Certel başkanlığındaki Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) engellilere yönelik çalışmalar yürütmek için oluşturulan Nefes Komisyonu ile koordineli bir çalışma başlatarak, farklı bir seçim çalışmasına imza atıyor. İYİ Parti’den ‘anlamlı’ seçim çalışması
İYİ Parti’den ‘anlamlı’ seçim çalışması
Haberler / Politika
2 Haziran 2018 Cumartesi 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Sahadaki çalışmalarını sürdüren İYİ Parti İzmir Teşkilatı, bugün Ankara’da gerçekleştirilen seçim bildirgesi açıklamasının ardından yarın Milletvekili adaylarıyla birlikte tam kadro saha çalışmasına başlayacak.

FUNDA DOĞAN: İYİ PARTİ SKM VE NEFES KOMİSYONU’NDAN ANLAMLI ÇALIŞMA

İzmir’deki 2,5 yıl önce rakamlara göre 82 bin olan engellilerin adreslerine tek tek gitmeye başlayan İYİ Parti Nefes Komisyonu Başkanı Funda Doğan ve beraberindeki .. ekip arkadaşları, bölge bölge ayırdıkları İzmirli engellilerin evlerine kadar giderek onların sorun, şikayet ve taleplerini dinleyip not alıyor. Engelli olmanın siyaset ötesi bir durum olduğunu kaydeden Komisyon Başkanı Funda Doğan, not aldıkları sorun ve taleplere ilişkin özel bir çalışma da yürüteceklerini kaydederek, 24 Haziran’a kadar ulaşabildikleri kadar engelli vatandaşa ulaşacaklarını ancak seçim sonrasında da komisyon olarak çalışmalarını sürdürecekleri sözünü vererek, engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik uzun soluklu projeler geliştireceklerini belirtti.

DOĞAN: ENGELLİ YURTTAŞLARIMIZI İSİM İSİM TESPİT ETTİK, TEK TEK ZİYARET EDİYORUZ

İYİ Parti Nefes Komisyonu Başkanı ve İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Funda Doğan, “İzmir’de 82 bin engelli var. Tabi bu güncellenmemiş hali, 2,5 yıl öncesinin rakamları. Bütün engelli yurttaşlarımızın adreslerini isim isim tespit ettik. Bölge bölge ayırdık. Komisyonumuz üyesi ekip arkadaşlarımızla kendilerini tek tek ziyaret ediyoruz. Kısa bir zaman var. Ancak biz bu çalışmayı seçim kampanyasıyla sınırlandırmayacağız. Seçimlerden sonra da çalışmalarımız sürdüreceğiz. Engelliler ve ailelerinin göz ardı edilen çok sayıda sorunu var. Gündüz bakımevleri olmaması nedeniyle annelerin sıkıntıları var. En kötüsü ‘Ben ölürsem çocuğuma ne olacak, kim bakacak’ sorunu en büyük sıkıntı. Tüm bunları genel merkezimize rapor halinde de sunup seçim bittikten sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

DOĞAN: SEÇİMDEN SONRA EĞİTİM ÇALIŞMASI BAŞLATACAĞIZ

Komisyon Başkanı Doğan, seçimlerden sonra bir psikolog başkanlığında, ‘Özel bireyler farkındalık eğitimi’ adı altında bir eğitim çalışması başlatacaklarını, parti teşkilatına yönelik bu eğitimin ardından engelli ziyaretlerine giden teşkilat mensuplarının  daha bilinçli olacağına inandıklarını dile getirerek, “Yani çalışmamız sadece seçime yönelik değil. Çünkü bize göre engellilik siyaset ötesi bir şey” dedi.

ATİLA CERTEL: TOPLUMUN TÜM UNUTULAN KESİMLERİNE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Seçimin ardından bir psikologtan iki günlük özel bireyler farkındalık eğitimi adı altında bir eğitim vereceğiz. Eğitim alacağız. Sadece seçim olayı değil bu. Engellilik siyaset ötesi bir şey.

İYİ Parti SKM Başkanı Atila Certel de, Nefes Komisyonu ile birlikte yürüttükleri çalışmayı önemsediklerini kaydederek, “Toplumun tüm unutulan, ezilen kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Nefes Komisyonu’ndaki çok deneyimli ve alanlarındaki uzman arkadaşlarımızla sahada herkesin unuttuğu engelli yurttaşlarımıza ulaşarak onları dinleme, onların yanında olma niyetimizi, hissimizi onlara iletmeye çalışıyoruz” dedi.

MURAT ÇAKAR: O SANDIKLARIN DA TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Avukat Murat Çakar da, engelli vatandaşların oylarını rahatlıkla kullanabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, raporu olan vatandaşların ayağına seçim sandığının gitmesi yönündeki uygulamayı da yakın merceğe alacaklarını söyledi:

“Biliyorsunuz engelli vatandaşlarımızın oy kullanmalarını sağlamak için ilçe seçim kurullarına, seçmen kütüklerine engelli olduklarını gösterir raporlarıyla başvuruları sağlandı. Oy kullanmaya gidecek olan engellilerin çoğu ayağına sandık gitmesi için müracaat yaptı. Bizler müşahidlerimiz aracılığıyla o sandıkların oy kullanmaya gidemeyecek durumdaki raporlu engellilerin evine gitmesi için yapılan çalışmanın da takipçisi olacağız. Parti olarak tüm seçmenlerin kendi iradeleriyle oy kullanmaları için gereken ne varsa yapmaya çalışıyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası