Ege Postası
Geri

İYİ Partili Dağ'dan 'seçim' mesajları: Gaziemir'i istişare ile yöneteceğiz!

İYİ Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ, Gaziemir'in sorunlarına dikkat çekerek, "Biz Gaziemir’i istişare ile yönetmek istiyoruz. Bu sorunlar sadece belediyenin çözeceği bir sorun değil. Biz yıllarca İzmir’in milli gelirden payını alamadığını düşünerek yaşadık. Biz bunların hepsini unutuyoruz. Artık İYİ Parti var" dedi.
İYİ Partili Dağ'dan 'seçim' mesajları: Gaziemir'i istişare ile yöneteceğiz!
Haberler / Yerel Politika
27 Şubat 2024 Salı 15:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- İYİ Parti Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ TR35 TV’de yayınlanan Seçime Doğru programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İYİ PARTİ BLÖF YAPMIYOR”

İYİ Parti’nin hür ve müstakil stratejisine değinen Sedat Dağ, “İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında hem kendi içlerinde topluma hesap verme güdüsü ve iktidarın yanlışlarına baş kaldırma var. Kurulma felsefesi iktidarın antidemokratik faaliyetlerini yüksek sesle dile getirmeleri benim partiye olan teveccühümü arttırdı. İki kutup arasına sıkıştırılmış bir siyasi arena var. Bu arenada iki kutupta kendi halinden memnun. Genel Başkanımızın Türkiye’nin tamamında aday çıkarmak kaydıyla bir hamle yaptı. İYİ Parti blöf yapıyor. İzmir’de ilk defa kendi özgür irademizle seçime giriyoruz. Bu seçim kendi isteklerimizi vatandaşlarımızı aktarabileceği bir seçim. İzmir iki parti arasına sıkıştırıldı. İzmir’i kazanamayan bir iktidar ve İzmir’i kaybetmeyen bir ana muhalefet var. İzmir’e farklı kelamlarla hitap eden bir cumhurbaşkanı ve İzmir’e özen gösteren ana muhalefet var” dedi. 

“DİĞER ADAYLARA PERSPEKTİF”

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin proje lansmanına dikkat çeken İYİ Partili Dağ, “Genel Başkanımız İzmir için Ümit Özlale’yi seçti. Kendisi 38 yaşında Prof. oldu. Dünyanın bir çok ülkesinde kalkınma projeleri geliştirmiş ve Harvard Üniversitesi’nde hocalık yapan bir kişi. İzmir için büyük bir şans. Geçen hafta Ümit Hocamız vaatlerini anlattı. İzmir’de yaşayan insanların ufkunu açan ve belediyeciliğin nasıl yapılacağını gösteren bir sunum oldu. Hocamızın Karşıyaka ve Alsancak arasında yürüyerek geçebilme projesine bayıldık. Yüzer otopark projesi de İzmir için çok kıymetli. Diğer adaylara da perspektif açan bir lansman oldu” dedi.

GAZİEMİR’İN POTANSİYELİ KULLANILMIYOR”

Gaziemir’in potansiyelinden bahseden Dağ, “İYİ Parti ittifaktan ayrılınca AK Parti’ye gittiler gibi bir algı oluşturuldu. Biz yalnız seçime girmemizin çok doğru olduğunu anladık. Ben 2019 yılında ilçe başkanı oldum o zamandan beri sokaktayım. İlk etapta AK partililer aday çıkardığımız için mutlu oldular ancak şu an en çok onlar üzgünler.  Gaziemir’de vatandaşlarımızın gelir seviyesi düşük. İzmir’deki en şanslı ilçeyiz, Havaalanı, serbest böyle, alışveriş merkezi, fuar bizde. Ancak biz bunlardan faydalanamıyoruz. Serbest bölgede çalışan personelin sadece yüzde 5’i Gaziemirli. Neden Gaziemirli vatandaşlar faydalanamıyor. Biz potansiyeli yüksek bir ilçeyiz ancak bunu kullanamadık. Bunun bir an önce düzeltilip kazanımların vatandaşlarla buluşması lazım” ifadelerine yer verdi.

“GAZİEMİR’İ İSTİŞARE İLE YÖNETECEĞİZ”

Gaziemir’in trafik sorununa değinen İYİ Partili Sedat Dağ, “Gaziemir’de sabah ve akşam trafiği çok yoğun. Biz Gaziemir’i istişare ile yönetmek istiyoruz. Bu sorunlar sadece belediyenin çözeceği bir sorun değil. Biz trafik sorunu ile topyekün mücadele etmeliyiz. Biz yıllarca İzmir’in milli gelirden payını alamadığını düşünerek yaşadık. Biz bunların hepsini unutuyoruz. Artık İYİ Parti var. Biz uzlaşı ile Gaziemir’in trafik sorununu çözeriz. Gaziemir Sarnıç’ta fabrikalarımız var. Sarnıç’tan Buca ya da Bornova’ya gitmek için çevreyoluna geçişi sağlamak istiyoruz. Biz İZBAN’ı yukarı kaldırdığımızda ulaşımın daha da rahatlayacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR VE BAKANLIK TARTIŞIYOR VATANDAŞ CEZASINI ÇEKİYOR”

Gaziemir’de kentsel dönüşümün tıkandığına dikkat çeken Dağ, “Aktepe bölgesi çok zengin. Havaalanına, çevre yoluna, İzban’a çok yakın. Bu alan 20 yıl önce kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Neden 20 yıldır yapılmıyor? Büyükşehir ve Çevre Şehircilik anlaşamadığı için vatandaş mağdur oluyor. Doğalgaz, internet, kanalizasyon çalışması yok. İzmir’e her yağmurda Aktepe’de vatandaşlar mağdur oluyor. Vatandaş iki kurumun tartışmaları sebebiyle cezalandırılıyor” ifadelerine yer verdi.

İZMİR’İN ÇERNOBİLİ İÇİN ULUSLARARASI ÇAĞRI

İzmir’in çernobiline dikkat çeken Dağ, “Nükleer atıklarla ilgili Halil Arda bir farkındalık etkinliği yaptı. Oradaki atıklar 2006 yılında tespit ediliyor. Türkiye’de nükleer atığın nasıl bertaraf edileceğini bilemeyen bir sistem var. Nükleer santraller yapılmalı ancak biz bilgi sahibi olmadan kurumun başına geçersek kontrolsüz güç olur ve yanlış kararlar alınır. Biz oradaki atıkların bertaraf edilmesi için uluslararası kuruluşlardan destek alınmalı. Gömmüş oldukları atık yağmur suyu ile birleştiğinde duman çıkardı ve o zaman fark edildi. O bölgede kanserli vatandaş sayısı arttı. Bununla ilgili önceki valimiz bir komisyon kurdu. Ancak biz hızlı ilerlemediğini görüyoruz. Ümit Hocamızla gittik ve orada bir test yaptık. Normalden 40 kat daha fazla radyoaktif akıntı var. Yurtdışında bertaraf etmesini bilen kurum ve kuruluşlardan destek alarak hızlı bir şekilde o atık bertaraf edilecek. Bu durum artık İzmir’in değil dünyanın sorunudur. Hiçbir atık bilgisiz bir şekilde transfer edilemez” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası