Ege Postası
Geri

İZBAN’dan iddialara yanıt: 'İcra ve haciz söz konusu değil'

İzmir’de kent içi raylı ulaşımın önemli unsurlarından biri olan İZBAN, bazı basın mecralarında yer alan “icra” ve “haciz” iddialarına ilişkin kamuoyuna yazılı açıklama yaptı. Şirket, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve ticari itibarı zedeleyici nitelik taşıdığını belirtti.
İZBAN’dan iddialara yanıt: 'İcra ve haciz söz konusu değil'
Haberler / İzmir
13 Şubat 2026 Cuma 23:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de kent içi raylı ulaşımın önemli unsurlarından biri olan İZBAN, bazı basın mecralarında yer alan “icra” ve “haciz” iddialarına ilişkin kamuoyuna yazılı açıklama yaptı. 

“Gerçeği yansıtmayan başlıklar kullanıldı”

13 Şubat 2026 tarihli açıklamada, kimi yayın organlarında yer alan “İZBAN’a İcra Şoku” ve “İZBAN İcralık Oldu” şeklindeki başlıkların kamuoyunda yanlış algı oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada, şirketin herhangi bir haciz baskısı altında olduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.

“Vergi ve SGK borcu bulunmuyor”

Şirket yetkilileri, İZBAN’ın herhangi bir vergi ya da SGK borcunun bulunmadığının altını çizerek, finansal yükümlülüklerin düzenli şekilde yerine getirildiğini bildirdi.
Kamuoyuna yansıyan sürecin, bankalarla yapılan sözleşmeler kapsamında yürütülen rutin bir işlem olduğu ifade edildi.

Belediye kefaleti gerektiren rutin süreç

Açıklamada, söz konusu işlemin şirket ortaklarından olan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kefaletini gerektirmesi nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine geldiği belirtildi.

Bu durumun olağan bir finansal prosedür olduğu, şirketin mali yapısıyla ilgili olumsuz bir tabloya işaret etmediği kaydedildi.

“İtibar zedeleyici yayınlara karşı hukuki haklarımız saklı”

İZBAN, yapılan haberlerin şirketi “acz içerisinde” gösterir biçimde sunulmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek, kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini ifade etti.

Açıklamada, bu tür yayınların gerçeği yansıtmadığı yinelenirken, şirketin ticari itibarının korunması adına gerekli hukuki hakların saklı olduğu mesajı verildi.

Sonuç olarak, İZBAN yönetimi, kamuoyunda oluşabilecek yanlış algılara karşı finansal durumlarının sağlam olduğunu ve gündeme gelen konunun yalnızca sözleşmeye dayalı teknik bir süreçten ibaret bulunduğunu vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası