Ege Postası
Geri

İZKA'dan bölge sanayisine yeni bir soluk: Teknotest

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) mali desteği ile hayata geçirilecek olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) “İzmir Teknotest İzmir Bilimsel Araştırma, Uygulama, Test ve Sistem Geliştirme Laboratuvarları” güdümlü projesi basına tanıtıldı. İZKA'dan bölge sanayisine yeni bir soluk
İZKA'dan bölge sanayisine yeni bir soluk: Teknotest
Haberler / Ekonomi
29 Eylül 2018 Cumartesi 09:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Valilik makamında düzenlenen sözleşme imza töreninde, İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayyıldız ile İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener tarafından atılan imzalar ile projenin ilk adımı atılmış oldu.

Proje ile kurulması planlanan Test Merkezi’nin ana hedefi, başta elektronik, makine, medikal, otomotiv yedek parça ve bilişim sektörlerine yönelik gelişmiş bir Ar-Ge laboratuvarının ve CE onayı verebilecek akredite bir merkezin sanayimizin hizmetine sunulmasıdır. Testlerin İzmir bölgesinde yapılmasıyla, İzmirli sanayiciye maliyet ve zaman avantajı sağlanarak mevcut durumda yurt dışı test merkezlerine gönderilmekte olan ürünlerin testlerinin bölgede yapılabilmesi sağlanacak; böylece, sektörün lojistik ve bununla bağlantılı maliyetleri düşecektir. Uygulama süresi iki yıl olan projenin toplam bütçesi 9,9 milyon TL olup, bu tutarın %75’ine karşılık gelen 7,2 milyon TL İZKA tarafından finanse edilecektir.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, bölge sanayiinin önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan akredite test merkezinin İzmir’de bulunmasının, başta İzmirli sanayici olmak üzere bölge ve ülkemiz sanayicisi için hem maliyet açısından avantaj sağlayacağını hem de bu laboratuvarların ulaşılabilir olması ile sanayinin Ar-Ge ve yüksek teknolojili ürün geliştirme konusundaki motivasyonun artacağını ifade etti.

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayyıldız, Ajansın bölgede üniversite-sanayi iş birliğinin desteklenmesine yönelik sürdürdüğü çalışmaların ve desteklerin geliştirilerek sürdürüleceğine; bugüne değin bölgede önemli bir eksiklik olarak ortaya çıkan akredite test merkezi projesinin hayata geçmesi ile bölge sanayisine önemli bir katkı yapılacağına inandığını söyledi. Ajansın kurulduğu günden bu yana, uyguladığı programlar ve faaliyetleriyle bölgede girişimciliğin, istihdamın ve yüksek katma değerli üretimin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda faaliyet gösterdiğini ifade eden Vali Ayyıldız, bu hedefe ulaşılmasında önemli araçlardan biri olan güdümlü proje destekleri kapsamında Ajans tarafından günümüz fiyatlarıyla toplam bütçesi 73,9 milyon TL olan 7 projeye 49 milyon TL destek sağlandığını; teklif çağrısı ve diğer araçlar yoluyla bölgeye aktarılan toplam kaynağın ise 406 milyon TL olduğunu belirtti. İZKA’nın bundan sonra da İzmir’in ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalarına kesintisiz ve artan bir ivmeyle devam edeceğini belirtti.

İZKA FİZİBİLİTE DESTEK PROGRAMI KAPSAMINDA İLK SÖZLEŞME İMZALANDI

2018 Yılı Fizibilite Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ilk proje olan “İzmir Ticaret Odası Girişimcilik Merkezi” projesinin sözleşme imza töreni gerçekleştirildi. Valilik makamında düzenlenen törende İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayyıldız ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener hazır bulundu.

Destek almaya hak kazanan proje ile İzmir Ticaret Odası bünyesinde kurulması planlanan Girişimcilik Merkezi’nin fizibilitesi yapılacak olup bu kapsamda İzmir’in ihtiyaçlarına cevap veren bir girişimcilik merkezinin nasıl olması gerektiği tüm teknik detaylarıyla ortaya konacaktır.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, girişimcilerin ve start-up’ların gerek maddi gerek manevi olarak desteklenmesinin öneminden ve Merkez bünyesinde sunulması planlanan hizmetlerden bahsedip başarılı fikirlerin ürüne ve ticari faaliyete dönüşümleri için gerekli tüm süreçlerde İZTO olarak girişimcilerin yanında olacaklarını, bu kapsamda İZKA desteğiyle yapılacak Girişimcilik Merkezi fizibilite çalışmasına İZTO’nun bu yöndeki çabalarına göstereceği yön ve kazandıracağı güç nedeniyle  büyük önem verdiklerini belirtti.

İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ayyıldız, bölgede girişimciliğin desteklenmesine yönelik Ajansın kurulduğu tarihten bu yana sürdürdüğü çalışmaların ve desteklerin bundan sonra da geliştirilerek ve güçlendirilerek sürdürüleceğine; bugüne değin bu alanda elde edilen başarıların, fizibilite çalışması yapılacak olan İzmir Girişimcilik Merkezi’nin önümüzdeki dönemde hayata geçmesi ile yeni bir ivme kazanacağına olan inancını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası