Ege Postası
Geri

İZKA'nın yeni binası için mimari proje yarışması düzenleniyor

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), yeni hizmet binasını yapmak üzere serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak mimari proje yarışması düzenliyor. İzmir için şehircilik açısından önem taşıyan ve şehir merkezine mimari katkılar sağlayacak bir...
İZKA'nın yeni binası için mimari proje yarışması düzenleniyor
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 14:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), yeni hizmet binasını yapmak üzere serbest, ulusal ve tek aşamalı olarak mimari proje yarışması düzenliyor. İzmir için şehircilik açısından önem taşıyan ve şehir merkezine mimari katkılar sağlayacak bir bina elde etmeyi amaçlayan yarışmanın başvuruları, 2 Aralık 2013 Pazartesi gününe kadar kabul edilecek.

Jürinin akademisyen ve ünlü mimarlardan oluşacağını belirten İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can, projenin kurumun mekan ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi, çevreci teknolojilerden faydalanılarak oluşturulmasını beklediklerini söyledi. Yarışmanın amacını değerlendiren Can, “Yatırım ve işletme maliyetleri yönünden tutarlı, mühendislik çözümlerinden yararlanan, engelli dostu ve güzel sanatları teşvik eden, İzmir için kentsel önemi olan yapılaşmış çevreye mimari katkılar yapabilecek bir bina elde etmektir.” dedi.

İZKA, hizmet binası uygulama projesiyle yeşil bina sertifikası almak için girişimde bulunacak. Bu sebeple yarışmacıların, tasarım yaklaşımlarında yeşil bina için gerekli kriterleri (yönlenme, malzeme seçimi vb.) dikkate almaları öneriliyor. Ücretsiz yarışma şartnamesi ve ekleriyle diğer müracaat bilgileri, "www.izka.org.tr" sitesinden temin edilebiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası