Ege Postası
Geri

İZSİAD 3. İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’ni tanıttı

İzmir Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) 3. İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı tanıtım toplantısı Zevina Otel’de gerçekleştirildi.
İZSİAD 3. İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’ni tanıttı
Haberler / Ekonomi
4 Ekim 2016 Salı 12:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1. ve 2. İzmir İş Salığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarları'nı film gösterimiyle başlayan toplantıda, İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, “Türkiye genelinde bir patron örgütünün organize ettiği ilk ve tek İSG Zirvesi ve Fuarı'nı da İZSİAD olarak biz düzenliyoruz" dedi.

İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, kentin ve ülkenin meselelerinin çözümüne her daim katkıda bulunduklarını ifade etti. Küçükkurt, “Biliyorsunuz, İZSİAD olarak, iş adamı örgütü olmanın ötesinde, insani her konuda, kentin ve ülkenin meselelerinin çözümüne katkıda her daim elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Bu çerçevede pek çok sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. Düzenlediğimiz organizasyonlarla kent ve ülke gündemine ilişkin konularda görüşlerimizi paylaşıyoruz. İcraat noktasında da ilgili-yetkili kişi, kurum ve kuruluşlarla da sürekli istişare halindeyiz. Bu çerçevede, ülkemiz iş dünyasının en önemli sorunlarından biri olan ‘iş sağlığı ve güvenliği’ meselesine de kayıtsız değiliz. Türkiye genelinde bir patron örgütünün organize ettiği ilk ve tek İSG Zirvesi ve Fuarı'nı da İZSİAD olarak biz düzenliyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE İSG’DE AVRUPA'NIN 1'İNCİ DÜNYANIN 3’ÜNCÜ EN ZAYIF ÜLKESİ

Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında dünyanın en zayıf üç ülkesinden biri olduğunu belirten Küçükkurt, “İş kazaları istatistiklerinde Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sıradayız. İZSİAD olarak, bu meselenin çözümünde en büyük sorumluluğun işverenlerde olduğu bilinciyle çıktık bu yola. Türkiye'de İSG kültürü ve bilincinin artmasına katkı sağlamak için çıktık bu yola.Çalışanlar da en az işverenler kadar hayatlarını işyerlerine adıyor. Dolayısıyla iş yerlerinin sağlık ve güvenlik standartları mutlaka en üst seviyeye getirilmeli ve denetimi de yine en üst seviyede sağlanmalı. Araştırmalar, gerekli önlemlerin alınması halinde iş kazalarının yüzde 981’nin önlenebileceğini söylüyor.Bu gerçekler ışığında çıktığımız yolda; ulusal çaptaki ‘İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarını’ üçüncü kez düzenleyecek olmaktan büyük onur duyuyoruz. İş sağlığı ve güvenliği hususunda toplumsal farkındalığı artırma hedefimize, değerli basınımızın da azami ölçüde destek vereceğinden kuşkumuz yok" dedi. 

ZİRVE İÇERİĞİ İLE DOPDOLU OLACAK

A ARTI OSGB ve İZSİAD işbirliğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceğimiz, İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi ve Fuarı, İçeriğiyle yine dopdolu" diyen İZSİAD Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komitesi Başkanı Cengiz Yavaş, “Teknik gezilerimizle, çalıştaylarımızla, oturumlarımızla ve kamuoyunun yakından tanıdığı özel konuşmacılarımızla İSG kültürü ve bilincinin artırılmasına yine azami katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Yerel, ulusal ve uluslararası çapta pek çok tanınmış firmanın üst düzey yöneticileri, zirvede buluşacak. Meslek Hastalıkları, Lojistik İSG Uygulamaları, Müteahhit Yönetiminde İSG, Ergonomi, Kaza Araştırma ve İSG'de İnsan Kaynaklan konulu oturumlarda iyi ve örnek İSG uygulamaları paylaşılacak.Kimlerle paylaşılaca? Başta, siz değerli basın mensuplarının haberleriyle duyuracağı halkımızla olmak üzere, oturumlara ve çalıştaylara katılacak İSG uzmanlarıyla, işyeri hekim ve hemşireleriyle ve onlarca farklı firmadan gelen temsilcilerle. Bunun yanı sıra çok özel konuşmacılarımız olacak. İzmir Ticaret Odası Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş, ‘Otomotiv Sektöründe İSG Uygulamalarını anlatacak. Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Sayın Ender Yorgancılar ‘Makine Emniyeti’ konusunda tecrübelerini paylaşacak. İŞKUR İl Müdürü Sayın Kadri Kabak, ‘Mesleki Yeterlilik’ hakkında bilgiler verecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığından üst düzey bürokratlar, alanlarıyla ilgili mevzuattan anlatacak, merak edilenleri yanıtlayacak. Türkiye'nin en büyük işçi örgütlerinden DİSK’in Genel Başkanı Kani Beko ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, organizasyonumuza verdikleri desteği gösterme adına açılış törenimize katılacak" dedi. 

BU SENENİN ONUR KONUĞU, ÜMMİYE KOÇAK

Her yıl organizasyonda bir ‘onur konuğu’ olduğunu belirten Yavaş, "Bu seneki onur konuğunun da, New York Avrasya Film Festivalinde ‘Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı’ ödülünü alan ‘Yün Bebek’ filminin yazarı ve yönetmeni olan, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nu kuran Ümmiye Koçak olacak. Adana'dan çıkmış, ulusal ve uluslararası pek çok ödül almış bu isim de mücadele ruhu ışığındaki başarı öyküsünü paylaşacak. Bunun yanı sıra şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın da sevilen gösterisini zirve katılımcılarına sergileyecek. Ünlü Kişisel Gelişim Uzmanı Görkem Başaran ise ayrı bir seminerde ‘İknanın Psikolojisi’ konulu sunum yapacak" dedi.

Son olarak, Zirve'ye paralel kurulacak fuardan da bahseden Yavaş,“Fuar 2000 metrekarede kurulacak. İSG alanındaki ekipman, donanım, danışmanlık firmaları, ilkyardım firmaları gibi İSG sektörünün tüm bileşenleri boy gösterecek. Kişisel koruyucu donanımların en yenileri tanıtılacak. " dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası