Ege Postası
Geri

İZSU’ya elektrik tedariği için 50 milyonluk kredi talebi

Geçtiğimiz günlerde İZNERJİ A.Ş. bünyesinde kurulan ve EPDK’dan 20 yıllık elektrik tedarik lisansının alındığı İZETAŞ- İzmir Elektrik Tedarik Anomim Şirketi’nin İZSU’nun 2022 yılı içinde İZSU’ya elektrik tedarik etmesi için 50 milyon liralık kredi çekilmek isteniyor. Kredi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi hususu 13 Aralık Pazartesi gerçekleştirilecek meclis toplantısında meclis üyelerine sunulacak.
İZSU’ya elektrik tedariği için 50 milyonluk kredi talebi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Aralık 2021 Cuma 09:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi  iştiraklerinden biri olan İZNERJİ A.Ş., geçtiğimiz günlerde resmi olarak elektrik işine girmişti. Bu kapsamda; şirket bünyesinde İZETAŞ- İzmir Elektrik Tedarik Anomim Şirketi kurulmuş ve EPDK, geçtiğimiz günlerde şirkete 20 yıl süreyle olmak üzere elektrik tedarik lisansı vermişti.

Yekinin verilmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi, şirketin faaliyete geçmesi için kolları sıvadı. Büyükşehir, şirketin 2022 yılında İZSU-İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne elektrik enerjisi tedarik edilmesi amacıyla bankalardan 50 milyon liralık kredi almaya hazırlanıyor.

İlgili kredinin alınması için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yetki verilmesi önergesi 13 Aralık Pazartesi gerçekleştirilecek meclis toplantısında meclis üyelerine sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası