Ege Postası
Geri

İZTAV'a Kocaoğlu başkan

İZMİR'de kent yöneticilerini ve turizmcileri tek çatı altında toplayan İzmir Turizm Tanıtma Vakfı'nın (İZTAV) başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oy birliği ile seçildi. Kocaoğlu görevi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'tan devraldı. Ve Kocaoğlu o vakfa başkan oldu
İZTAV'a Kocaoğlu başkan
Haberler / İzmir
25 Nisan 2016 Pazartesi 17:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR - İzmir'de Swissotel'de düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme Turistik İşletmeler ve Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Yakup Demir, Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Gencay ile sektör temsilcileri katıldı. İZTAV'ın bir yıllık yönetimi seçildi. İZTAV'ın başkanlığına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu seçilirken yönetim kurulunda İzmir Valiliği, İTO, TURSAB, İZFAŞ, EBSO, İESOB, ETİK, Ege Turizm Derneği, Swiss Otel, Viltur Villasaray Ticaret A.Ş yer aldı. Denetim kurulunda da Bergama Ticaret Odası, ÇESTOB, Siba Turizm'in sahibi Hulusi Kocatürk yer aldı.



BÜTÇE 5 MİLYON 300 BİN TL

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, turizme bugünden itibaren yeni bir ruh getireceklerini söyledi. İZTAV bünyesinde şu anda 82 üye olduğunu, üyeler arasında 17 seyahat ve turizm acentesi, 17 otel, sekiz hastane, yedi dernek, dört birlik, dört oda, iki reklam ajansı, iki kooperatif, bir hediyelik eşya, bir restoran ve İZFAŞ'ın bulunduğunu anlatan Demirtaş, 5 milyon 300 bin liralık bütçe yaptıklarını bunu artıracaklarını söyledi. Demirtaş, “Bizim hayalimiz bundan böyle turizme gönül veren herkesin İZTAV bünyesinde buluşması. Şunun da farkındayız, ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Bu durumdan kurtulmak için İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) dış tanıma, İZTAV ise iç tanıtıma ağırlık verip kentimizi daha iyi bir noktaya taşıyacağız" dedi.

"BİR RÜYA GERÇEK OLUYOR"

ETİK Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, bugün bir rüyanın gerçek olacağını vurgulayarak, bugüne kadar yüzlerce turizm toplantısına katıldıklarını İzmir'de artık eylem değil konuşma zamanının geldiğini söyledi. Tercan, her yıl için hedefler konulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"2018 sonuna kadar somut bir hedef koyarsak bu hedef hepimize heyecan verir. İzmir için hedefe koşanın herkes yardımına koşar ve sektörü kilitler. 2018 yılı sonuna kadar 5 milyon havayolu uçuşu hedefi konmalı. SunExpress'in Almanya'dan getirdiği turisti arttırmak için SunExpress ile ele verip birlikte bazı şeylere karar vermeliyiz. Tur operatörleriyle de bu görüşmeleri yapmalıyız. Kardeş şehir Bremen ile görüşüp destek istemeliyiz. Avrupa'daki kardeş şehirlere gidip “Biz zor durumdayız deyip onlardan destek istemeliyiz."

"KENTE GÜVEN GELDİ"

ETİK Başkanı Mehmet İşler, İzmir'in bir marka şeihr olarak kendisini tanıtmaya başlamasıyla kente bir güven geldiğini açıkladı. Günümüzde artık ülkelerin değil şehirlerin yarıştığını aktaran İşler, şunları söyledi:

"Artık İtalya ile İspanya değil, Venedik ile Barcelona yarışıyor. İzmir de bu yarışta yer almalı ve bunun için ortak sinerji yaratmalıyız. Bugün bunun başlangıcı olacak. Bugün benim için son derece önem arz eden bir toplantı yaşıyoruz. Sanmasınlar ki yıkıldık, sanmasınlar ki çöktük. Biz başka bir bahara uyanmak için bugün burada tekrar diriliyoruz. İzmir çok büyük bir değer ve elbirliği ile bunu başarabilir. Biz biriz, bütünüz ve hak ettiğimiz yeri alacağız." 

"ÜÇ SLOGAN YETER"

ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yakup Demir de, İzmir'i tanıtmak için çok fazla şey yapmaya gerek olmadığı söyledi. Demir, “İçi dolu üç sloganla kenti tanıtılabiliriz. Örneğin Alaçatı Ot Festivali 7'nci kez yapıldı ve 120 bin kişi geldi. 100 milyon liraya yakın ekonomik katkı sağlandı. O nedenle tanıtım için milyonlara değil sinerjiye, birlikteliğe ihtiyaç var. Artık bizler ayrı ayrı stantlarda değil birlikte İzmir şemsiyesi altında buluşmamız gerektiğine inanıyorum" dedi. 

"İZMİR 2010 YILINDAN BERİ KALKINIYOR"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplantının sonunda yaptığı konuşmada, İzmir'de fuar, kongre merkezi, temiz çevre, ulaşım, kaliteli gıda iyi tarım uygulamaları ile turizme destek verdiklerini belirterek, kentin sadece turizmde değil tarım, sanayi ve ticaretle birlikte gelişmesi gerektiğini vurgulayarak, İzmir'in 2010 yılından itibaren kalkınmaya başladığı söyledi. Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"İzmir'de tozlu bir dönem var. Bu dönemden dönüşümü 12 yıldır sağlamaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak zayıfladıkça insanların birbirine düştüğünü birbirinin paçasından çektiğini görüyoruz. İzmir'de bu vardı. Herkes birbirinin paçasından çekiyordu. Bir ailenin başarısızlığı tüm ailelerin dedikodusuna neden oluyordu. Bunların hepsi geçti. 2010 yılından bu yana İzmir kalkınıyor. 2011 yılından bu yana İzmir, Türkiye'nin en hızlı büyüyen kenti. Hangi rakamdan bakarsanız bakın. İster yurtiçi ister yurtdışından bakın. Tanıtım deniyor ama İzmir'de söylenmemiş laf, yazılmamış yol, yöntem yok. Hepimiz her şeyi ezbere biliyoruz. Açıklamalarımızı, eksiklerimizi görüp yürümemiz gerekiyor. Yola çıktığımızda hepimiz karşılıklı birbirimizden öğreneceğiz. Başaracağımıza inanıyorum. Yeter ki burada bulunan bulunmayan tüm İzmirli hemşehrilerimiz destek olsunlar destek versinler. İzmir'de gastronomi dahil olmak üzere o kadar çok hareket ve etkileşim var ki biz cumartesi pazar festival festival dolaşıyoruz. Biz İZTAV'ın yönetim kurulunu seçip, kaynağı oluşturup acilen tanıtıma başlamamız lazım. Sezonu ne kadar kurtarabilirsek o kadar kurtarmamız gerekiyor."

İŞTE YENİ YÖNETİM
İZTAV’ın bir yıllık yeni yönetim kurulu şöyle belirlendi;
Yönetim Kurulu Başkanı: İZFAŞ Adına Aziz Kocaoğlu, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: İzmir Valiliği, İzmir Ticaret Odası, Hilton İzmir, TÜRSAB, İZFAŞ, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği, Ege Turizm Derneği, Swissotel, Viltur.
(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası