Ege Postası
Geri

İçişleri Bakanı Yerlikaya İzmir'in suç raporunu paylaştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'deki 'güvenlik' zirvesine katılım sağladı. Basına kapalı gerçekleştirilen 4 saatlik toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, İzmir'de yürütülen operasyonları anlattı. Öte yandan İzmirliler çağrıda bulunan Yerlikaya, "İzmirli hemşerilerimizden bir ricamız var. Hemşerilerimizden bulundukları yerlerde gördükleri duyduklarını özellikle göçmen organizatörleri… ‘İzmir’imizde görmek istemiyoruz’ dediklerinizi büyük küçük demeden 112’ye bildirin ki bakın biz nasıl hakkından geleceğiz" dedi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya İzmir'in suç raporunu paylaştı
Haberler / Politika
17 Kasım 2023 Cuma 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bugün İzmir'de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Yerlikaya AK Parti ve MHP İl Başkanlıkları ziyaretinin ardından Kaya Termal Otel'de düzenlenen "Türkiye'nin huzuru" toplantısına katılım sağladı. 

Güvenlik zirvesine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Emniyet Müdürü Celal Sel, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve İzmir'in güvenlik güçleri katılım sağladı.

"TERÖRE, ZEHİR TACİRLERİNE, SUÇ ÖRGÜTLERİNE YER YOK"

Basına kapalı gerçekleştirilen 4 saatlik 'güvenlik zirvesi'nin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, "Bu toplantılarımızın taşıdığı en büyük anlam, vermek istediğimiz mesaj şudur; Türkiye Yüzyılında; teröre, onların iş birlikçilerine, zehir tacirlerine, organize suç örgütlerine suçta kibirlenenlere yer yoktur! Kim olursa olsun, bu yapıların hiçbiri Devletimizden ve aziz milletimizden güçlü değildir. Huzur ve güveni tesis etmek,  binlerce yıllık devlet geleneğimizin en temel vasfıdır. 600 bin personeliyle gece gündüz,  canla başla çalışan İçişleri Bakanlığı ailesi Türkiye huzurunun teminatıdır" ifadelerine yer verdi. 


 
SUÇ ÇETELERİNE 41 OPERASYON

4 Haziran-1 Kasım tarihleri arasında  İzmir’in daha huzurlu daha güvenli olması için yapılan çalışmaları aktaran Yerlikaya, "Çarşımızda, sokaklarımızda evine helal lokma götürmek için  çalışan vergisini ödeyen,  esnafımıza musallat olan organize suç örgütleri huzur ve güvenliğimize zarar veriyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Bu şehir eşkıyalarının” işlediği suçlar  anlarına kar kalamaz, kalmayacaktır. Hepsini tek tek adalete teslim etmekte kararlıyız. Son 150 günde, İzmir de organize suç çetelerine yönelik düzenlenen 41 operasyonda 184 şüpheli şahıs gözaltına alındı. 66 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Bu noktadaki çalışmalarımız da devam ediyor. Bunların tamamanın sonunu getireceğiz ve adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

10 BİN 84 UYUŞTURUCU OPERASYONU 

Uyuşturucuyla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayan Yerlikaya, "İzmir’de zehir tacirlerine yönelik  10 bin 84 operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarda  12 bin 581 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Bin 18 kişi tutuklanmıştır. Geleceğimizi, göz aydınlığı çocuklarımızı zehirlemeye çalışanlara hayatı zehretmeye kararlıyız. Bir çocuğumuzu, bir evladımızı dahi bu uyuşturucu belasından kaybetmeye tahammülümüz yok!" diye konuştu. 

İZMİR'E 8 MOBİL GÖÇ NOKTASI 

Düzensiz göçle mücadele ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle de mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Bakan Ali Yerlikaya, "Ne sınırlarımızdan bir göçmenin geçmesine, ne de sınırlarımızdan başka bir ülkeye  göçmen geçişine asla izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda, düzensiz göçle mücadelemizde  Mobil Göç Noktası adını verdiğimiz  araçlarımızı devreye soktuk. Mobil Göç Noktası uygulaması, Stratejimizde yer alan,  ‘’Sahayı daraltma ve  sınır dışı süreçlerini hızlandırmaya’’ yönelik bir çalışma. Pilot il olarak 19 Temmuz 2023 tarihinde,  ilk kez İstanbul’da uygulamaya başladık. Bugün itibarıyla ise İzmir’de; 8 Mobil Göç Noktası aracımız hizmet veriyor. Tüm İzmir'imizde güvenlik güçlerimiz, pasaportunu otelde unutmuş veya ikamet izni evinde kalan bir düzenli göçmeni bu Mobil Göç Noktası'na kadar götürerek orada düzenli mi düzensiz göçmen mi olduğu tespit edilecek. Mobil Göç Noktasında biri tercüman biri de göç uzmanı olan 2 arkadaşımız kalacak. Düzensiz göçmen ise kendisini Geri Gönderme Merkezi'ne götürüyoruz ve bilinen sınır dışı işlemlerini başlatıyoruz. Bizim hedefimiz, düzensiz göçmenle mücadele ve düzensiz göçmen organizatörleriyle de amansız mücadele" dedi. 

240 ORGANİZATÖR TUTUKLANDI 

İzmir'in göçmen kaçaklığında stratejik bir il olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, "İzmir’de bu kapsamda, son 150 gün içerisinde göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 322 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda 455 şüpheli şahıs gözaltına alındı. 240 organizatör ise tutuklanmıştır. Tutuklananların dışında adli kontrol ve serbest kalanların temenni ederiz ki bir daha bu suçu işlemesinler ama niyetleri devam ediyorsa bilsinler ki gözlerimiz onların üstünde. Biz hukuk kuralları içinde onları takip etmeye devam edeceğiz. Tekrardan suçu işlerlerse onları tutuklanan arkadaşlarının yanına göndermeye kararlıyız. 15 bin 217 düzensiz göçmen yakalandı; Bunların 9 bin 512’si sınır dışı edildi. Diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam etmektedir" dedi. 

"BASMANE'DE HUZUR TESİSİ"

Basmane bölhesine ilişkin açıklamalarda bulunan Yerlikaya, "Daha henüz 2 hafta önce Kalkan Operasyonlarımız kapsamında Basmane’de düzenlediğimiz operasyonda 309 düzensiz göçmen yakaladık. Basmane bir bakıma İzmir’in tarihidir. Basmane’nin her sokağında, her caddesinde, her mahallesinde. Huzuru ve güvenliği tesis etmek temel görevimizdir. Basmane’de olduğu gibi nerede Basmane’de gibi bir tespit varsa bilin ki biz oradayız. Asayiş suçlarına karşı emniyetimiz ve jandarmamız gayet iyi ama daha iyi olacağız. Bizim birinci önceliğimiz suç işlenmesini engellemek daha fazla sahada olacak. Yılın ilk 10 ayına baktığımızda iyi yoldayız, ama iyiyiz deyip rehavete kapılmıyoruz. Bir suç işlenmezse en kısa vakitte aydınlatmalıyız. İzmir’de asayiş suçlarında her 10 suçun 9’unu hatta 9’dan da fazlasını aydınlatıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

İZMİR'E ARAÇ DESTEĞİ

İzmir’e bakanlık olarak verilecek destekleri anlatan  Yerlikaya, "Tekrardan biz söz aldık, 2 ay sonra yine İzmir’deyiz. 2024’ün ilk aylarında geldiğimizi değerlendireceğiz ve paylaşacağız. 10 yılın üstündeki araçlarımızı yenileyeceğiz. Yunus sayılarını aynı şekilde trafik memurların sayıları açısından görünürlüğümüzü arttıracağız. Araç sayısı olarak da motor sayısı olarak da sayı artacak. İzmirli hemşerilerimizden bir ricamız var. Hemşerilerimizden bulundukları yerlerde gördükleri duyduklarını özellikle göçmen organizatörleri… ‘İzmir’imizde görmek istemiyoruz’ dediklerinizi büyük küçük demeden 112’ye bildirin ki bakın biz nasıl hakkından geleceğiz. 4 buçuk saati aşkın süredir İzmir’imizin huzuru, güvenliği ve esenliği için yaptığımız toplantıyı çok anlamlı buluyorum. Bizim motivasyon cümlemiz ‘Türkiye’nin huzuru’dur" dedi. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası