Ege Postası
Geri

İçişleri Bakanlığı bayram için trafik kısıtlamalarını duyurdu!

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı dönüşünde yaşanabilecek yoğunluğu azaltmak için İstanbul yönünde ağır tonajlı araçlara geçici trafik kısıtlaması getirdi. Kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlar 21 Mart Cumartesi 16.00’dan 23 Mart Pazartesi 01.00’e kadar belirli güzergâhlarda yola çıkamayacak.
İçişleri Bakanlığı bayram için trafik kısıtlamalarını duyurdu!
Haberler / Güncel
19 Mart 2026 Perşembe 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili dönüşünde beklenen trafik yoğunluğu nedeniyle İstanbul yönünde kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlara geçici geçiş kısıtlaması getirildi.

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle bazı güzergâhlarda trafik yoğunluğunun artmasının beklendiğini açıkladı. Bu nedenle İstanbul istikametinde ağır tonajlı araçlara yönelik geçici kısıtlama kararı alındı.

Bakanlığın açıklamasına göre, 21 Mart 2026 Cumartesi günü saat 16.00’dan 23 Mart 2026 Pazartesi günü saat 01.00’e kadar İstanbul yönünde kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek.

Karar kapsamında kısıtlama; Kırklareli, Tekirdağ, Ankara, Sakarya, Amasya, Bursa ve Bilecik’ten başlayarak İstanbul yönüne uzanan belirli kara yolu ve otoyollarda uygulanacak.

İSTİSNA DURUMLAR

Bazı taşımalara ise istisna getirildi. Yaş sebze ve meyve, canlı hayvan, et ve süt ürünleri, bozulabilir gıdalar, ilaç, tıbbî malzeme, posta, süreli yayın, hayvan yemi ve akaryakıt taşıyan araçlar belirli şartlarla yola devam edebilecek. Bu araçların öncelikle ana arterler dışındaki yolları kullanması, zorunlu durumlarda ise ana yollarda en kısa süreyle bulunması gerekecek.

Kocaeli Valiliği de benzer bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ramazan Bayramı tatil dönüşü nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğunu önlemek amacıyla kamyon, çekici ve tanker gibi ağır tonajlı araçların İstanbul yönüne 21 Mart Cumartesi günü saat 16.00'dan 23 Mart Pazartesi günü saat 01.00’a kadar kente girişi yasaklandı.” denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası