Ege Postası
Geri

İçişleri: Orman yakma hazırlığında olan kişi yakalandı

İçişleri Bakanlığı: Terör örgütü PKK´nın talimatıyla orman yakma hazırlığında olan kişi emniyet ekiplerince Antalya´da yakalandı.
İçişleri: Orman yakma hazırlığında olan kişi yakalandı
Haberler / Güncel
28 Ağustos 2022 Pazar 16:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK'nın talimatıyla orman yangını çıkarma hazırlığındaki Ahmet K.'nın, Antalya'nın Finike ilçesinde gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, PKKKCK terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine ve engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; PKK propagandası yapan Ahmet K.'nın sülfürik asit temin etmeye çalıştığı ve eylem yapabileceği ihbarı üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, takibe başladı.

Yapılan çalışmalarda; Kayseri'den Antalya'ya gelen ve buraya yerleşerek inşaatta çalışmaya başlayan Ahmet K.'nın, internet üzerinden sülfürik asit siparişi verdiği, Antalya'da da kargodan teslim aldığı belirlendi.
Finike ilçesinde gözaltına alınan şüphelinin üzerinde ve adresinde yapılan aramalarda, sülfürik asit ve Antalya haritası bulundu.

Ahmet K., polisteki ifadesinde, Suriye alanında faaliyet yürüttüğünü bildiği 'Devran Rojhat' kod adlı örgüt mensubunun, kendisine orman yangını çıkarmak için kullanacağı düzenek ile para gönderdiği ayrıca düzeneği nasıl kullanacağını tarif eden videolar gönderdiğini söyledi.

Ahmet K., yakalanmamış olsa yangını başlatmış olacağını da itiraf etti.

Gözaltındaki Ahmet K.'nın adliyeye sevk edileceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası