Ege Postası
Geri

İcma Sempzoyumu’nun son oturumu başladı

Yeni Ümit ve Hira dergilerinin İstanbul Kongre Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği ‘Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur" konulu uluslararası sempozyumda son oturuma geçildi. Dünyanın 81 ülkesinden çok sayıda din adamının ve akademisyenin...
İcma Sempzoyumu’nun son oturumu başladı
Haberler / Güncel
28 Nisan 2013 Pazar 15:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni Ümit ve Hira dergilerinin İstanbul Kongre Merkezi’nde ortaklaşa düzenlediği ‘Ortak yol haritası icma ve kolektif şuur" konulu uluslararası sempozyumda son oturuma geçildi.

Dünyanın 81 ülkesinden çok sayıda din adamının ve akademisyenin iştirak etiği sempozyumun son oturumunda, ‘Günümüz Şartlarında İcmaın Fonksiyonel Hale Getirilmesi’ teması ele alınıyor. Fatih Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Döndüren başkanlığındaki oturumunda üç sunum yapılacak. Son oturumda İslam Akidesinde İcmaın Temelleri konulu ilk sunumu Üniversitesi Daru'l-ulum Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülhamid Medkur yapacak. Tunus Uluslararası Alimler Birliği Genel Sekreteri Yardmcısı Prof. Dr. Abdülmecid Neccar ise 'Konjonktüre Riayetin İcmaın Fonksiyonel Hale Gelmesindeki Yeri ve Önemi' konulu sunumla davetlilerle buluşacak.

Oturumun 'İcma Neslinin Yetiştirilmesinin Dinamikleri’ konulu son sunumunu ise Tunus Metodoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Muhammed Babaammi yapacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası