Ege Postası
Geri

Iffco Turkey ve Lezita işçilerinin direnişi sürüyor

Iffco Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'de sendikalaştıkları gerekçesi ile işten atılan, mobbinge uğrayan 3 gıda mühendisi, 1 kimya mühendisi ve 1 işçinin 4 Mart 2024 günü fabrika önünde başlattıkları direnişin 53. gününde, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Iffco Turkey ve Lezita işçilerinin direnişi sürüyor
Haberler / İzmir
25 Nisan 2024 Perşembe 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Iffco Turkey Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'de sendikalaştıkları gerekçesi ile işten atılan, mobbinge uğrayan 3 gıda mühendisi, 1 kimya mühendisi ve 1 işçinin 4 Mart 2024 günü fabrika önünde başlattıkları direnişin 53. gününde,  TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 

Praksis grubunun müzikleri ile başlayan etkinlik TMMOB İzmir İKK dönem sekreteri Aykut AKDEMİR'in süreç hakkındaki konuşması ile devam etti.

"ANAYASAK HAKTIR, ENGELLENEMEZ"

TMMOB İzmir İKK adına basın açıklamasını okuyan TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ömer Ulaş Kırım açıklamasında, “53 gündür mücadelelerine devam eden arkadaşlarımız için bugün tekrar bir aradayız. IFFCO Turkey ile görüşme çabalarımız 15 Nisan günü sonuç vermiş ve firma yetkilileri ile bir toplantı yapılmıştır. İşlerine geri dönmek ve sağlıklı bir iş yeri ortamında çalışmak isteyen arkadaşlarımızın istekleri, tüm iyi niyetli girişimlerimize rağmen firma tarafından reddedilmiştir. Görüşmede firma yetkilileri, her ne kadar işten çıkarılmaların sendikal faaliyetler ile ilgili olmadığını söylemişlerse de aynı zamanda işten çıkarılan arkadaşlarımızın sendikalı olarak fişlendiklerini de kendi ağızları ile itiraf etmişlerdir. Tek Gıda İş sendikası, fabrika içinde örgütlenme hakkını elde etmesine rağmen firma, hukuki yolları bahane ederek süreci uzatmaya çalışmaktadır. Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır, engellenemez!” ifadelerini kullandı.

"DİRENEREK KAZANACAĞIZ" 

 Kırım, “Ücretli çalışanların iş güvencesini tamamen ortadan kaldırarak işten çıkarılmaların normalleştiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Neoliberal kapitalist sistemin bu uygulamalarını bertaraf edecek en büyük gücün örgütlülük olduğunu biliyoruz ve bu hakkın Anayasa ile güvence altında olduğunu hatırlatıyoruz. Hukuki süreçlerin uzunluğunu bu hakkın kullanılmasının önüne geçirmeyecek, hakkımızı direnerek kazanacağız” ifadelerine yer verdi. 

MOBBİNG VE KEYFİ İŞTEN ÇIKARMALAR 

Iffco Turkey’de yaşananlar sebebiyle şirket genel merkezinde kaygılar oluştuğunu dile getiren Kırım, “Geçtiğimiz hafta aldığımız bilgilere göre IFFCO firmasının merkezi tarafından IFFCO Turkey’de üst düzey görevden almalar ve görev değişiklikleri yapılmıştır. Bu durum göstermektedir ki haklı direnişimiz ve üst düzey yöneticilerin uyguladıkları mobbing ve adaletsizlikler, keyfi işten çıkarmalar şirketin merkezinde de rahatsızlığa ve kaygıya sebep olmuştur. Şirketin Türkiye CEO’su görevden alınmış insan kaynakları departmanına da üst düzey atama yapılmıştır” diye konuştu. 

SUÇ İŞLEMEKTEN VAZGEÇİN! 

Iffco Turkey’e “suç işlemekten vazgeçin” diyerek seslenen ve işten atılan işçilerin işe geri alınması çağrısında bulunan Kırım, "Bizler TMMOB’ye bağlı odalar olarak üyelerimizin “mesleki etkinliklerini kullanmaları dolayısıyla karşılaşacakları her çeşit haksızlık, şeref ve onurlarını kırıcı davranışlara karşı bütün girişimleri yapmak, mesleki dayanışmayı kurmak ve güçlendirmek” ilkemize dayanarak meslektaşlarımızın hakkını korumaya ve işe geri dönmek için fabrika önünde oturma eylemine devam eden üyelerimizin ve mesai arkadaşlarının yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. IFFCO Turkey firmasına sesleniyoruz; sendikal faaliyetler bahane edilerek çalışanları işten atmak suçtur. Bir an önce bu suçu işlemekten vazgeçin ve işten atılan çalışanları işlerine iade edin. Onlar için sağlıklı bir çalışma ortamı ve insanca yaşayacak ücret taleplerini karşılayın" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası