Ege Postası
Geri

İki belediyenin ardından bir veto da onlardan

​Bornova'da Folkart Yapı'ya ait arazide Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan tartışmalı imar değişikliğine şehir plancılarından veto geldi. 25 bin metrekarelik alanı ticarete açan söz konusu imar düzenlemesine olumsuz görüş sunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin ardından Şehir Plancılar Odası İzmir Şubesi, rant iddialarını da gündeme getiren ilgili değişiklikle ilgili askı sürecinde itirazlarını bakanlığa sundu.
İki belediyenin ardından bir veto da onlardan
Haberler / İzmir
30 Ekim 2014 Perşembe 15:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçtiğimiz ay içerisinde Bornova Kazımdirik Mahallesi’nde Folkart’a ait 24 bin 473 metrekarelik arazide imar değişikliğine gitmesi yeni bir krizi de beraberinde getirdi. Folkart Yapı’nın konut ve ticaret alanları ile AVM projesi gerçekleştirmeyi planladığı söz konusu 25 bin metrekarelik araziyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen işleme itirazlarını sunan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, askı süreci sona eren planların iptalini istedi.
 
 
BEŞ BİNLİK VE BİNLİK PLANLARA İTİRAZ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçtiğimiz ay Bornova'da Forum Bornova'nın hemen karşısındaki, Tarım İl Müdürlüğü'nün arkasındaki 24 bin 473 metrekarelik araziyi “Konut dışı kentsel çalışma alanı” statüsünden çıkartarak “2’inci ve 3’üncü derece iş merkezi alanı”na çevirmesiyle ilgili 1/1000 ve  1/5000’lik imar planları yerel idare ve meslek odaları tarafından vetoyla karşılık buldu.l
 


KONUT YOĞUNLUĞU YÜZDE 30’DAN 96’YA ÇIKTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi'nin olumsuz görüş sunduğu Fokart Yapı’ya ait söz konusu araziyle ilgili askıya çıkan imar planlarına dair itirazlarını dile getiren TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, mevzuata, planlama esaslarına, kamu yararına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle planların iptalini istedi. 16 kata kadar olur veren imar planlarının, mahkeme kararı ile iptal edilen üst ölçekli 1/100000 ölçekli çevre düzeni planını da baz aldığını dile getiren meslek odası, yeşil alanların kısıtlandığı, jeolojik zemin etütlerinin dikkate alınmadığı, ulaşım ve teknik altyapı sorunlarına yol açacağı, sosyal donatı alanlarının eksik planlandığı, yüzde 30 olan konut yoğunluğunun yüzde 96’ya çıkartıldığını ve nüfus yoğunluğunun arttırıldığı gibi gerekçelerle imar düzenlemesine karşı çıktı.
 
YEREL YÖNETİME BY-PASS
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova  Belediyesi’nin yetkilerini elinden alan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planlarıyla ilgili olarak itirazlarını sunan Şehir Plancıları Odası gelecek karar doğrultusunda  yargıya gidebileceklerini duyurdu.  



850 KONUT YAPILMASI PLANLANIYOR

Firma tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamada 250 milyon TL yatırımla 850 adet konut ve ticaret alanlarından oluşacak projenin inşaatına Mayıs ayında başlanması planlandığı belirtilmişti. Bornova’da satın aldığı Syngenta’ya ait arsa için 40 milyon TL harcayan şirket, projenin 2016 sonunda tamamlanacağı duyurmuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası