Ege Postası
Geri

İkinci tur öncesi Tacettin Bayır'dan ince hesap!

27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, seçimlere kısa bir süre kala sosyal medya hesabı üzerinden vatandaşlara ‘sandık’ çağrısı yaptı. ‘’Vatanını seven sandığa gitsin’’ diyen Bayır, ‘’Bu bir seçim değil, bu bir referandumdur’’ açıklamasıyla 28 Mayıs seçiminin önemine dikkat çekti.
İkinci tur öncesi Tacettin Bayır'dan ince hesap!
Haberler / Yerel Politika
22 Mayıs 2023 Pazartesi 15:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tur öncesi partilerde seçim çalışamaları sürüyor.

14 Mayıs’ta yapılan seçimde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 49,52'sini, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyların yüzde 44, 88’ini alarak ikinci tura kalmışlardı.

14 Mayıs’taki seçimde 64 milyon seçmenden 55 milyonu sandığa giderken, yaklaşık 8,5 milyon seçmenin sandığa gitmediği belirtilmişti.

Kritik seçime günler kala 27. Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır sosyal medya hesabından paylaştığı video ile vatandaşlara ‘sandığa gidin’ çağrısında bulundu.

BAYIR’DAN İNCE HESAP!

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakının adayı Erdoğan arasında çok fazla oy farkının olmadığına vurgu yapan CHP’li eski vekil Bayır, askıdaki oylara dikkat çekerek  ‘’Bu hafta sonu yapılacak seçimlerle ilgili, sizinle küçük bir matematik hesap paylaşmak istiyorum. Bu seçimlerin ilk turunda, toplam sandığa gitmeyen, oy kullanmayan vatandaşlarımızın sayısı 8 milyon 312 bin. Geçersiz oy toplamı ise, 1 milyon 37 bin, Bir başka adayın, Sinan Oğan’ın aldığı oy; 5 milyon 627 bin. Muharrem İnce, çekildim demesinden hemen önce yurt dışında kullanılan oylar var; 452 bin 250 ve ikinci turda yani bu pazar ilk defa yaşını dolduran genç seçmen arkadaşlarımız var; 47 bin 500. Bunları alt alta koyup topladığımız zaman, toplam; 15 milyon 437 bin oy yapıyor. Bunu neden topladım? Şunun için söyleyeyim: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark bildiğiniz gibi 2 milyon 212 bindi. Yani şu anda askıda kalan bu oyların 15 milyon 437 bin oy tam aradaki farkın 7 katı! Dolayısıyla ikinci turda bu pazar sıfırdan yeni bir maça çıkıyoruz. Bu yeni maçta, inanıyorum ki bu farkı kapatmak için yeterli miktarda oy askıda bekliyor. Burada yapılması gereken tek şey, bizlerin sandığa gitmesi gerekiyor.’’dedi.

‘’BU BİR SEÇİM DEĞİL, BU BİR REFERANDUM’’

Vatanını seven herkesin mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini savunan Bayır “Aslında bu bir seçim değil, bu bir referandum. Yani gerçeği konuşmak gerekirse; ‘Suriyelilier ülkemizde yaşamaya devam etsinler mi, yoksa ülkelerine gitsinler mi?’ sorusuna verilecek cevabın referandumu. Diğer bir taraftan baktığımızda, Cumhuriyetle yönetilmeye devam edelim mi, yoksa şeriatın getirilmesini  seyir mi edelim?’ Bunun seçimi. Bu açıdan baktığımızda çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için mutlaka etrafımızdakileri sandığa götürmeliyiz.  Mutlaka gidip oyumuzu vermeliyiz. Vatanını seven herkesi oy kullanmaya çağırıyorum’’dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası