Ege Postası
Geri

İl Emniyet Müdürlüğü için kritik gelişme: Valilik talebine meclisten oy birliği

Konak Belediyesi, İzmir Valiliği’nin talebi üzerine Umurbey Mahallesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması için harekete geçti. Valilik talebiyle bölgenin imar planlarındaki değişiklik yapılması talebi mecliste oy birliği ile kabul edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü için kritik gelişme: Valilik talebine meclisten oy birliği
Haberler / Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2021 Cuma 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur idaresinde gerçekleştirildi.

Oturumda, bir önceki oturumda gündeme gelen ve CHP grubu içerisinde çatlaklara neden olan İzmir Valiliği’nin talebi üzerine Umurbey Mahallesi’nde İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması için bölgenin imar planlarındaki değişiklik yapılması konusu da karara bağlandı.

“İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının 28.04.2021 tarihli ve E. 18263 sayılı yazısı ile Umurbey Mahallesi, 7818 ada 1 parselin güneyinde 45000 m2'lik alanda İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması amacıyla talep edilen 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar Komisyonu raporu” ifadeleriyle gündemde yer alan önerge, meclis üyelerinin oylarına sunuldu.

Gündem maddesine ilişkin konuşan Başkan Batur, “İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının talebiyle İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası yapılması konusunda, raporumuz oy birliğiyle geldi. Bununla ilgili komisyon üyesi arkadaşlarımızı hassasiyetle üzerinde durarak kısa sürede sonuca ulaştırdılar Yapılacak çalışma, Konak sınırları içinde bir kamu binası. Gösterdikleri hassasiyetten dolayı komisyon üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi 

Üzerinde mutabık kalınan gündem maddesi, meclisten oy birliği ile geçti.

MALİ BÜTÇEDE OY ÇOKLUĞU 

Oturumda ayrıca, ilk bileşimde meclis üyelerince görüşülüp tartışılan Konak Belediyesi 2020 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvellerinin tetkik edilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu  görüşüldü.
2020 Mali Yılı İdare ve Kesin Hesap Cetvelleri’ne ilişkin komisyon raporu, yoklama usulü yapılan oylamada Millet İttifakı’nın ‘kabul’, Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

MİLLET İTTİFAKINDAN ORTAK BİLDİRİ

Öte yandan Meclis oturumunda, Çin’in Uygur Türklerine yönelik uyguladığı baskı ve zulme karşı Millet İttifakı adına bir ortak bildiri okundu. Bildiride, “Çin Halk Cumhuriyeti’nin 2014 yılından itibaren Uygur Türkleri ile diğer soydaşlarımıza yönelik sistematik ve kitlesel şekilde uyguladığı ağır zulüm insanlığa karşı suçtur ve ne yazık ki hala devam etmektedir.  Konak Belediyesi Millet ittifakı Meclis Üyeleri olarak Çin’in soydaşlarımıza karşı yaptığı mezalimin karşısında durmaya edeceğimizi beyan ederiz” ifadelerine yer verildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası