Ege Postası
Geri

İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi'den yeni müfredat övgüsü

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından düzenlene 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım' konulu sempozyumda konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Geleceğin kapısını çaldığımız bu günlerde akli ve kalbi bir teyakkuz halinde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli her öğrencinin kendi fıtratını gerçekleştireceği bir alan açıyor. Bu modelde başarı artık çocuklarımızın önüne konan yem olmaktan çıkıyor" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi'den yeni müfredat övgüsü
Haberler / Güncel
11 Mayıs 2024 Cumartesi 12:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Özel Okullar Derneği tarafından Özel Çakabey Okulları Kampüsü'nde 'Eğitime Bütünsel Yaklaşım' konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyumun açılışına Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi katıldı. Açılışta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Eğitim evvela kalbe dokunmalı, ardından akılda demlenmeli, sonra harekette vücut bulmalı. Tarih boyunca eğitime birçok medeniyet havzasında farklı tarifler getirilmiştir. Yeni bin yılın şafağında eğitim muhtevasında barındırdığı potansiyelle adeta bir cevherdir. Bu toprakların şarkısını, sınırlarımızın çok ötesine taşıyacak mahir bir nesil inşa etmeliyiz. Bunun içindir ki eğitim tüm kısır tartışmalardan azade bir ahenge matuftur. Geleceğin kapısını çaldığımız bu günlerde akli ve kalbi bir teyakkuz halinde olduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli her öğrencinin kendi fıtratını gerçekleştireceği bir alan açıyor. Bu modelde başarı artık çocuklarımızın önüne konan yem olmaktan çıkıyor" dedi.

'ÖĞRETMENLİĞİN DEVAMLI GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR'

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin insan ruhundaki en güzel, en özel hasletleri ortaya çıkarmayı hedeflediğini söyleyen Yahşi, “Model, tefekkürü, tahayyülü ve estetikle ruhani duyarlılığı beslemeyi hedefliyor. Eğitimde bütünsel yaklaşım her bir öğrencinin potansiyeline inanmak, onlara cesaret vermek ve onların en iyi versiyonlarına, dönüşümlerine yardımcı olmaktır. Beslenerek mesleğimizi icra eden ve güvenirlilik skalasında ilk üç dereceye oturan ve öğretmenlik mesleğiyle alakalı itibarı, izzeti, çok yüksek bir mesleği icra etmenin onurunu yaşıyoruz. Bunun da devamlı yenilenmesi, devamlı geliştirilmesi, değiştirilmesi gerekiyor. Biz ne kadar kendimizi yeniliyorsak, biz ne kadar kendimizi geliştiriyorsak sınıftaki öğrencilerin geleceğe dair umutları, hayalleri, geleceğe dair girişimcilik ruhları da aratacaktır ve bu Türkiye adına gurur verici bir durumdur" diye konuştu.

Yahşi, son olarak öğrencisi tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan'ı anarak şu sözlere yer verdi:

"Menfur bir saldırı sonucu ahirete irtihal eden kıymetli İbrahim hocamızı anıyorum. Bu konuyla ilgili tedbirlerin alınması konusunda Cumhurbaşkanımızın açıklamaları vardı. Öğretmen ve şiddet konusunun gündeme gelmesi bile beni üzüyor. Çünkü biz insan yetiştiriyoruz. Çünkü biz gelecek yetiştiriyoruz. Az önce söylediğimiz merhamet, marifet, muhabbet, güzel düşünen insanlar yetiştirdiğimiz için bunların bizim tevhidi tedrisatımızdan geçmesinin kesinlikle imkanı yok."

'TÖZOK KURULDUĞU GÜNDEN BU YANA EĞİTİMİ MERKEZİNE ALMIŞTIR'

Türkiye Özel Okullar Derneği'nin 1951 yılından bu yana özel okul grupları derneği olduğunu vurgulayan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, “Fakat kurulduğu günden bu yana sürekli kendine eğitimi merkezine almıştır. Bunun için de öncelikle öğretmenini geliştirme ve yetiştirme gayretinde olan bir birlik, bir sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğumuz zamandan beri birtakım etkinlikler yapıyoruz ki bunu son yıllarda özellikle öğretmen gelişimi ve yetkinliği alanında yapmış olduğumuz çalışmalarla öne çıktık. Bu seneki bizim temamız 'Yapay Zeka ve Eğitime Bütünsel Yaklaşım' oldu. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyeti, eğitimin ancak daha iyi geliştirebileceği düşüncesiyle bu tür çalışmalara giriştik ve bu çalışmalarımızı geliştirerek devam ediyoruz. Bugün burada, 'Bir liderin inşası, Güncel teknolojilerin matematik eğitimine etkisi ve sınıf yansıması, eğitimde özgür yapay zeka uygulamaları, geleceği eğitim yolculuğu, 21. yüzyıl yetkinlikleri, yapay zeka ve kariyer rehberliği, Wonderland, üzümünü ye bağını sor, beyin ve davranış bilimleri eğitim için ne diyebilir?' Başlıkları adı altında konuşmacılarımız sunumlarını yapacaklardır" ifadesine yer verdi.

'HER ZAMAN GELİŞMEYE AÇIK BİR İSTEKLİ OLMALIYIZ'

Çakabey Okulları Kurucu Temsilcisi Zafer Eraslan ise "Bilinmeyen geleceğe hazır olabilecek, 21. yüzyılda liderlik yapabilecek öğrencileri anaokulundan üniversiteye dek hazırlamak için ilk adımımız her zaman gelişmeye açık bir istekli olmalıyız. İşte bu sabah bir araya gelen siz eğitimciler, öğretmenliğin sabah 9, akşam 5 yapılacak bir meslek değil, bir yaşam biçimi olduğunu hisseden eğitimcilersiniz. İnanıyorum ki bugün burada öğrendiğiniz her şey, pazartesi sabahından itibaren sınıflarınıza, öğrencilerinizin zihinlerinde yaşam bulacaktır" dedi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası