Ege Postası
Geri

İl başkanlarından sandık başına gitme çağrısı

31 Mart yerel seçimlerine saatler kala İzmir'deki siyasi partilerin il başkanları son seçim mesajlarını verdi. İl başkanları demokratik bir ortamın olmasını dileyerek, kararsız ve sandık başına gitmeyecek olan seçmeni de sandığa giderek oyunu kullanması çağrısında bulundu. Kim ne mesaj verdi'
İl başkanlarından sandık başına gitme çağrısı
Haberler / Yerel Politika
30 Mart 2019 Cumartesi 09:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-31 Mart yerel seçimlerine saatler kala siyasi partilerin il başkanları gazetemiz aracılığıyla son seçim mesajlarını verdi. İl başkanları demokratik bir ortamın olmasını dileyerek, kararsız ve sandık başına gitmeyecek olan seçmeni de sandığa giderek oyunu kullanması çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim hazırlıklarını tamamladıklarını, sandıkların hepsinde resmi görevlilerin yanı sıra müşahitlerin de olacağını, avukatlardan oluşan ekiplerinin de tüm ilçe başkanlıklarında seçim sonuçlanıncaya kadar görev yapacağını vurgulayarak, İzmirlilerden sandık başına gitmesini istedi.

DENİZ YÜCEL: SANDIKLARA BİZ SAHİP ÇIKACAĞIZ, İZMİRLİLERDEN DE OYLARINA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUZ

İl Başkanı Deniz Yücel, “31 Mart Pazar günü tüm İzmirlilerin hizmetten, dürüstlükten, huzurdan, İzmirli duruşundan yana oy kullanacağına inanıyoruz. Seçim günü için tüm hazırlıklarımız tamam. Sandıkların hepsinde resmi görevlilerimizle birlikte müşahitlerimiz de olacak. Avukat ordumuz olası bir sorunda müdahale etmek için tüm ilçe başkanlıklarımızda seçimler sonuçlanıncaya kadar görev yapacak. Sandıklara biz sahip çıkacağız ama İzmirlilerden de oylarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Sayımlar yapılırken tüm İzmirlileri sandık başında olmaya davet ediyorum” çağrısını yaptı.

YÜCEL: TÜM İZMİRLİLERE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYOR, BAHARI YAŞAMAYA DEAVET EDİYORUM

“Çok verimli  bir kampanya süreci geçirdik. Zaten kampanya partimizin değil İzmir'in kampanyası haline geldi. İzmirliler kampanyamızı sahiplendi ve çok büyük bir destek verdi. CHP olarak İzmir'de hedefimiz belli. Hem alandan aldığımız mesaj, hem anketler hem de bugüne kadar yaptığımız hizmetlerin karşılığında İzmir Büyükşehir de  ve 30 İlçede de millet ittifakının adaylarının seçileceğine inanıyoruz” diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim öncesi son mesajlarını,

“Büyükşehir Belediye Adayımız Tunç Soyer'in rekor bir oyla seçileceğinden hiç şüphemiz yok. Seçim sürecinde biz kimseye iftira atmadan, İzmirliye yalan söylemeden ve hizmetlerimizi, projelerimizi anlatarak çalıştık. AKP gibi yapmadık anlayacağınız. Bunun karşılığını da İzmirlilerden alacağımıza inanıyoruz. Bizler bu ülkenin insanları huzur içinde, barış içinde hak ettiği hizmeti alsın diye bir davanın peşindeyiz. İzmir'den 31 Mart'ta gelecek sonuçlarla birlikte tüm ülkede Bahar yaşanacak buna inancımız tam. Bugüne kadar bizlere, adaylarımıza sahip çıkan tüm İzmirlilere canı gönülden teşekkür ediyor, hemşerilerimizi 31 Mart Pazar günü oylarını kullanmaya, Baharı yaşamaya davet ediyorum” şeklinde dile getirdi.

HÜSMEN KIRKPINAR: TÜM VATANDAŞLARIMIZIN SANDIK BAŞINA GİTMESİNİ RİCA EDİYORUZ

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Türk halkının kutuplaşmalardan ve hayat pahalılığından bıktığına vurgu yaptı. Yerel seçimlerle Türkiye’nin önünde yeni bir sayfa açılacağını belirten Kırkıpınar İzmirli seçmenlere sandığa gitme çağrısında bulunarak “Bütün seçme ve seçilme hakkını kazanmış vatandaşlarımızın mutlak suretle sandığa gitmesini rica ediyoruz. Demokrasinin gereği olduğu kadar yurttaşlık görevi. Tercihler konusunda herkes özgür iradesini kullanacak ve tercih ettiği adaylara oy verecek. Katılım yüksek olursa sonuçlarla ilgili değerlendirme çok daha sağlıklı olur” dedi.

KIRKPINAR: TÜRKİYE YORULDU, HUZUR İÇİNDE-KARDEŞÇE SEÇİME GİDELİM

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar demokratik bir seçim ortamı olması temennisinde bulunarak, “Türkiye 2019 31 Mart yerel seçimlerine gitmesine saatler kaldı. Hem İzmir hem Türkiye hem milletimiz için sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye yoruldu. Kutuplaşmalardan, hayat pahalılığından yoruldu huzuru kaçtı. Sevginin hakim olduğu, demokrasinin yaşatıldığı, hukukun ve adaletin tesis edildiği bir yeni süreç başlayacak diye ümit ediyorum. Mahallelerimize muhtar belediyelerimize başkan ve muhtar seçeceğiz. Türkiye’nin önünde 4,5 yıl var sonuç ne olursa olsun. Halkımız hem bu kutuplaşmadan yoruldu, hayat pahalılığından bizar oldu. İktidara gibi bir görevi yerine getirmesini bekliyoruz. Her şeyden önce huzur içinde kardeşçe seçime gidelim. Mart’ın sonu bahar olacak” mesajını verdi.

ŞENGÜL: PAZAR GÜNÜ BAMBAŞKA OLACAK

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, pazar günkü seçimin İzmir’in sorunlarından kurtulması için son şans olduğunu söyleyerek, seçmenden bu düşünceyle sandığa gitmelerini istedi.

Başkan Şengül, “Her geçen gün sorunları biriken İzmir’in, yeni bir maceraya atılma lüksü yok. Altyapı ve trafik sıkıntısından bıkan, pis kokuya daha fazla maruz kalmak istemeyen, dünyanın sayılı şehirleri arasında gösterilen bir İzmir hayal eden hemşehrilerimiz, gönül rahatlığıyla bizi tercih etmeli. Bu seçim, İzmir’in son şansı. İzmirli kardeşlerim, bu şansı ve fırsatı kaçırmayalım. Çünkü hiçbirimizin 5 yıl daha bekleyecek mecali yok” dedi.Teşkilat olarak, birlik ve beraberlik içerisinde son ana kadar çalıştıklarını dile getiren Başkan Şengül, “Tüm teşkilatımızla mahalle mahalle, sokak sokak gezdik. İzmir için hazırladığımız projelerimizi ve bu seçimin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu anlattık. Artık mühür, İzmirli hemşehrilerimizde. Elbette sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın, İzmir’in verdiği her karara saygı duyarız. Ancak ben yürekten inanıyorum ki İzmir halkı, kendisini her fırsatta hayal kırıklığına uğratanlara, bu sefer o imkanı vermeyecek. Pazar günü bambaşka bir İzmir olacak” ifadelerini kullandı.

Başkan Şengül, şöyle devam etti: “En ufak olumsuzluk yaşanmadan, barış ve huzur ortamında, bir bayram havasında seçimlerin tamamlanmasını diliyorum. Sandıktan çıkacak sonucun ülkemiz ve İzmir için de hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

VEYSEL ŞAHİN: MİLLET NE DERSE O OLACAK

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, sahada yapacakları tüm çalışmaları yaptıklarını, verilebilecek tüm mesajları verdiklerini kaydederek, 31 Mart günü karar mührünün seçmenin elinde olduğunu ve çıkacak sonuca saygı duyacaklarını belirtti.

ŞAHİN: EN AZ 20 İLÇE VE BÜYÜKŞEHİRİ KAZANACAĞIZ

İl Başkanı Şahin, “Elimizden geldiği oranda bütün ilçelerimizde, son enerjimize kadar harcadık, çalıştık, çalışıyoruz. Şu andan itibaren söz milletin. Millet ne derse o olacak. Bizim diyeceğimiz bir şey kalmadı. Biz maddi, manevi bütün gücümüzü sahada ortaya koyduk. Bundan sonra söz milletin. Bizim yapacağımız, diyeceğimiz hiçbir şey kalmadı, millet ne derse o olacak. En az 20 ilçeyi Cumhur İttifakı’nın kazanacağız ve büyükşehiri de sayın Zeybekci’nin alacağı yönünde kanaatimiz vardır. Allah hayırlısını versin” şeklinde demeç verdi.

ŞAHİN: VATANDAŞLARIMIZDAN RİCAMIZDIR; SANDIKLARA GİDİP OYLARINI VERSİNLER

Seçmenlerden sandığa gitme ricasında bulunan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Bütün vatandaşlarımızdan ricamızdır; demokrasinin gereğini yapsınlar. Herkes sandıklara gidip oylarını mutlaka versin. Oy vermek vatandaş olmanın, demokrasiye sahip çıkmanın bir göstergesidir. Mutlaka hem şehirlerine hem demokrasiye sahip çıksınlar. Hem de vatandaşlık görevlerini yerine getirmiş olsunlar” çağrısında bulundu. 

ZEKERİYA HAZIRBULAN: HERKESİN SANDIĞA GİTMESİ GEREKİYOR ÇÜNKÜ…

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, yerel seçimlerin iktidar partisi tarafından beka sorunu haline getirilmeye çalışıldığına dikkat çekerek, kararsız ve sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmenler başta olmak üzere herkesi sandık başına gitmeye çağırdı.

HAZIRBULAN: ÇOĞU AK PARTİLİ, AK PARTİ’YE OY VERMEYİ DÜŞÜNMÜYOR VE…

SP İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan, çağrısını, “Sandık başında herkes demokratik hakkını kullanmalı ki doğru sonuçlar çıksın. Kararsız ve sandık başına gitmeyi düşünmeyen seçmen var. Çoğu da AK Partili. AK Parti’ye oy vermeyi düşünmüyor. Yanlış algı politikalarıyla Saadet Partisi PKK ile berabermiş gibi algı oluşturup bize gelecek oyları engellemeye çalışıyor. Herkesin sandığa gitmesi gerekiyor. Çünkü şu anda korku politikası oluşturuluyor. Halkımız uyanık olsun. Hiçbir terör örgütü ile yakından uzaktan alakamız yoktur. İktidarın FETÖ ile 12 yıllık beraberliği olmuştur. Önce kendilerine dönüp baksınlar. İzmir’de tüm ilçelerde kendi adaylarımızla seçime giriyoruz. Kimseyle de ittifak halinde değiliz. Bütün sandık başına giden her seçmenin oyuna talibiz” şeklinde dile getirdi.

HAZIRBULAN: İKTİDARIN BEKA SORUNU VAR, AK PARTİ BEKLEDİĞİ OYLARI ALAMAYACAK

“31 Mart yerel seçimi önemli bir seçim. İktidar partisi beka meselesiyle gündeme getirmeye çalışıyorsa da Türkiye’nin beka sorunu yok iktidarın kendi partisinin beka sorunu var. İnşallah 31 Mart akşamı AK Parti beklediği oyları alamayacak” diyen Zekeriya Hazırbulan,

“Biz İzmir ve Türkiye’de ciddi sonuçlar alacağız. Çeşitli karalama ve iftiralar yapıyorlar partimize. Kutuplaştırılmış bir Türkiye istemiyoruz. Seçime giderken, bütün siyasi partilerin seçime girme hakkı var. Kimse bunu engelleyemez. Ama maalesef iftiralarla tehditlerle engellenilmeye çalışılıyor. Bunlar hoş değil. Birlik ve beraberlik ve kutuplaşılmayan bir ortamda seçime gidelim. 1 Nisan sabahı kim seçilirse ona başarılar dileyeceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası