Ege Postası
Geri

İlan sitelerinde 'EYT' hareketliliği: 'EYT nedeniyle acil satılık'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında askerlik ve doğum borçlanması için SGK'ya başvuranlar, ödemelerini yapabilmek amacıyla araç, arsa, cep telefonu veya bazı ev eşyalarını internetten satışa çıkardı.
İlan sitelerinde 'EYT' hareketliliği: 'EYT nedeniyle acil satılık'
Haberler / Güncel
15 Ocak 2023 Pazar 11:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Emlak ve ürün satışı yapılabilen sitelerde yüzlerce ‘EYT nedeniyle satılık’ ilanı yer alırken ilanların çoğunda da ‘acil’ ibaresinin bulunduğu görüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaş sınırı olmadan prim gün ve yılını dolduran, 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlara emeklilik hakkı tanınacağı açıklamasının ardından, düzenlemeden yararlanmak isteyen yaklaşık 2,5 milyon kişi, yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) gelmesini beklemeye başladı.

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olup, prim gün veya yıl eksiği olanlar ise bu eksiklerini kapatabilmek için askerlik ve doğum borçlanması yapabilecek. Bu nedenle EYT için askerlik veya doğum borçlanmalarını ödeyecekler arasında, otomobil başta olmak üzere arsa, iş yeri, motosiklet, cep telefonu ve ev aletlerini satılığa çıkaranlar olduğu görüldü.

‘ACİL SATILIK’

‘EYT nedeniyle’ ibareli satış ilanlarında ‘acil’ olduğu da vurgulanırken konut, dükkan ve arsasının yanı sıra cep telefonu veya koşu bandını satılığa çıkaranlar göze çarptı.

Emlak ve ürün satışı yapılabilen sitelerde yüzlerce ‘EYT nedeniyle satılık’ ilanı yer almaya başladı. İlanların çoğunda da ‘acil’ ibaresi yer aldı. (Sözcü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası