Ege Postası
Geri

İlber Ortaylı'dan 'Büyükşehir'e 'Yücel Erten' çıkışı: Kimsenin unutmaması için...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten'e yola başka bir isimle devam edeceğini bildirmesi, tepkilere neden olmuştu. Tugay'a bir eleştiri de Ortaylı'dan geldi.
İlber Ortaylı'dan 'Büyükşehir'e 'Yücel Erten' çıkışı: Kimsenin unutmaması için...
Haberler / Güncel
7 Temmuz 2024 Pazar 18:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir’de İzmir Şehir Tiyatroları Kurucu Genel Sanat Yönetmeni Yücel Erten’in görevine son verilmesi ülke gündeminde yer almaya devam ediyor. Sanat dünyasında bazı isimlerin tepki gösterdiği karara ünlü tarihçi, yazar İlber Ortaylı da yazdığı köşe yazısında değindi.

Ortaylı, Hürriyet’te yazdığı “Almanlar” köşe yazısında bunu konuyu da eleştirdi.

Ortaylı'nın köşe yazısı şu şekilde;

KIDEMLİ BİR TİYATRO ADAMI: YÜCEL ERTEN

O bir devirdi; 1960’lı yıllar. Ankara Halkevi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yanında şimdi yıkılan bir muhdes binadaydı. Halkevleri’nin genel merkezi de orasıydı. Halkevini yeniden diriltenler eski CHP’liler ve 27 Mayısçı idarecilerdi. Doğrusu, kurumun eski havası var ama kültürel faaliyet ruhuna da dikkat edildi. Hoş bir binanın dikkatlice kullanıldığını gördüm.

Ankara’daki yönetim kurulunu Prof. Dr. Hıfzırrahman Raşit Öymen Hoca yönetiyordu. Kıymetli üyeler vardı. Onlara yardım eden birkaç gençten biri de bendim. Bir iki seminer yapıldı, bunlar zayıftı. Bir “düşün ve konuş” kursu vardı, tanıdığım birçok sima sonradan Mülkiye’de arkadaş olacağım Hasan Celal Güzel bile orada kurs alıyordu, faydalıydı. Edibane bir kurstu ama asıl önemlisi tiyatro koluydu.

 

İzBBŞT Sanatçılarından açıklama: Sanat kurumlarını sanatçılar yönetsin!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası