Ege Postası
Geri

İlk Nöbet CHP’li Güler’in

İstanbul Casusluk Davası sanıklarının Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvuruların sonuçlanmaması üzerine sanık yakınları, avukatlar, sanıkların silah arkadaşları ve yurttaşlar yüksek mahkeme önünde ‘Adalet Nöbeti’ne yeniden başladı. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de ilk nöbete katılanlar arasındaydı. Güler, Süheyl Batum'un ihraç kararını da Twitter'dan eleştirdi.
İlk Nöbet CHP’li Güler’in
Haberler / Güncel
11 Aralık 2014 Perşembe 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hafta içi her gün saat 13.00 ile 15.00 arasında gerçekleştirilecek Adalet Nöbeti haksızlık ve hukuksuzluk mağdurlarının sesi olacak.

Adalet Nöbetinin ilk gününe katılan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Anayasa Mahkemesi önünde, nöbete katılan yurttaşlar hitaben yaptığı konuşmada; “Türk ordusuna, yurtsever subaylara karşı kurulan kumpasın mağdurları içeride ve dışarıda mücadeleye devam ediyor. Yüksek Mahkemeye bir yıl önce yapılan başvuruların sonuçlanmaması hukuksuzlukları, haksızlıkları ve acıları katlayarak artırmaya devam ediyor. Ancak bizim de mücadelemiz, kararlılığımız ve direncimiz de katlanarak devam ediyor. Tahliyelerini dört gözle bekleyen askerlerimiz ve onların yolunu gözleyen ailelerimiz var. Biz bağımsız mahkemelerde adil yargılama istiyoruz. Biz sahte delil ve belgelerle değil, savunma hakkının sağlandığı, hukuk davasına adanmış mahkeme ve yargıçların görev alacağı yargılamaları istiyoruz. Davanın sürüncemede bırakılması içeridekilerin, dışarıdakilerin ve kamuoyunun sabrını taşırmaktadır. Anayasa Mahkemesi haksızlık ve hukuksuzluk mağduru herkesin çığlıklarını duymak zorundadır” dedi.

Vardiya Bizde Platformu Ankara Grubu tarafından düzenlenen etkinliğe İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anadolu Partisi Temsilcisi E.Tuğamiral Türker Ertürk, Emekli Subaylar Derneği Başkanı Erdoğan Karakuş, Emekli Tümgeneral Naci Beştepe,Türkiye Gençlik Birliği Ankara İl Başkanı Orçun Göktürk ile çok sayıda gazi katıldı.
Toplantıya katılanlar ‘Hukuk ve Adalet için Bağımsız Yargı İstiyoruz’, ‘En Mükemmel Adalet Vicdandır’, ‘Askeri Casusluk Davası için Anayasa Mahkemesi Göreve’ ve ‘ Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ dövizlerini taşıdılar.

 
BATUM’UN İHRACINA TEPKİ
Öte yandan Birgül Ayman Güler, Süheyl Batum’un partiden ihracına Twitter’dan tepki gösterdi. Güler, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:
“Parti yönetiminin politikalarını eleştirdi diye Süheyl Batum, tüzüğe aykırı yoldan partiden ihracı kime neye yarar. Hukuk yoksa karar da yok. Parti yönetimi, kendini eleştirdi diye milletvekilliğine tedbir koyarsa, milletin vekilliği yerini parti vekilliğine bırakır. Milletvekilini parti-karar organı değil, icraorganı "tedbir"leyip ihraç ederse, milletin egemenliği partinin egemenliğine kurban edilmiş olur.”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası