Ege Postası
Geri

İlk Slow Food Köyü İzmir'den

İzmir'in Çeşme İlçesi Germiyan Mahallesi, 'Türkiye'nin İlk Slow Food Köyü' olmaya hak kazandı İmzalar 15 Mayıs'ta atılacak
İlk Slow Food Köyü İzmir'den
Haberler / İzmir
5 Mayıs 2016 Perşembe 11:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen ama geleneksel özelliklerini koruyarak, bir süre önce Slow Food'a aday üye olan Çeşme'deki Germiyan Mahallesi'nin üyeliği kabul edildi. Germiyan Slow Food Girişimi Sözcüsü Sosyolog Engin Önen, bir süredir sürdürülen çabalar sonucu 'Türkiye'nin İlk Slow Food Köyü' olmaya hak kazandıklarını söyleyerek 15 Mayıs Pazar günü köy kahvesinde imza töreni düzenleneceğini açıkladı.

Germiyan'ın çok önemli doğal, tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirten Engin Önen, "Öyle zengin bir gıda ve yemek kültürümüz var ki, bunu korunması gereken bir kültürel miras olarak kabul ettik. Bu yönde çeşitli çalışmalar yaptık. Germiyan'ın gıda ve yemek envanterini çıkardık. Yerel tohum ve gıdaların kaybolmaması için çabalarımız oldu. Küçük üreticiyi korumayı ve tüketiciye de gerçek gıdaları, makul fiyatlarla sunmayı hedefliyoruz. Bu model sadece piyasa modeli değildir. Aynı zamanda küçük üreticilerin kendilerinin de benimseyeceği bir yaşam biçimidir. Bundan sonra bu felsefenin benimsenmesi için daha düzenli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Germiyan'da 15 Mayıs'ta gerçekleşecek imza töreninde konuklara köy hakkında çeşitli sunumlar yapılacağı, bazı atölye çalışmaları ile özgün yerel lezzetlerin tanıtılarak sergiler açılacağı bildirildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası