Ege Postası
Geri

İmamoğlu-Erdoğan anketinde sonuçlar ne?

23 Mart tarihinden bu yana tutuklu olan cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Erdoğan arasında yapılan cumhurbaşkanlığı 2. tur anketinde fark 12,6 puan. Öyle ki araştırma şirketi tarafından belirtilen 2.2 puanlık hata payı Erdoğan'ın lehine, İmamoğlu'nun aleyhine olsa dahi fark kapanmayacak derecede.
İmamoğlu-Erdoğan anketinde sonuçlar ne?
Haberler / Politika
10 Ağustos 2025 Pazar 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2024 yerel seçimlerinin ardından kamuoyunda ve muhalefet cephesinde en çok dile getirilen taleplerin başında erken seçim geliyor. CHP’nin birinci parti konumuna yükselmesi, AK Parti’nin iktidar meşruiyetini tartışmalı hale getirdi. Bu durum, genel seçimlerin öne çekilerek erken seçime gidilmesi yönündeki çağrıları güçlendirdi.

23 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerini başlatan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şehir şehir, meydan meydan dolaşarak erken seçim talebini yineliyor ve sandığın halkın önüne bir an önce getirilmesi gerektiğini ifade ediyor. AK Parti-MHP ise , hem yüksek enflasyon hem de kamuoyu yoklamalarının sonuçları nedeniyle erken seçim fikrine şu an için mesafeli duruyor.

FARK KAPANMAYACAK DURUMDA

HBS Araştırma Şirketi tarafından 30 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim anketi sonuçları paylaşıldı. Ankette katılımcılara Erdoğan ile İmamoğlu arasında bir seçim yapması istendi. Söz konusu ankete katılan vatandaşların yüzde 56,3'ü İmamoğlu cevabı verdi. Erdoğan cevabını verenlerin oranı ise yüzde 43,7'de kaldı. İki isim arasındaki fark; 2.2 puanlık hata payının Erdoğan lehine 2.2 puan katılması ve İmamoğlu aleyhine 2.2 puan çıkarılması halinde de kapanmıyor.

HBS Araştırma tarafından yapılan anket şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığı 2. tur anketi. 3.200 seçmen yüz yüze görüşme metodu. Hata payı 2,2."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası