İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.
(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu , aday olup olmadığına ilişkin soruya, “Günün sonunda önseçimi desteklediğimi ifade ettim. Olumlu bakışımız yüksek. Arkadaşlarımızla son süreçleri derleyip hem sizlerle hem kamuoyuyla duygularımızı yakın zamanda paylaşabiliriz.” diye yanıt verdi.
Önseçimin çok erken yapıldığı eleştirisine karşı çıkan İmamoğlu, “Zamanı iyi kullanma, işbirliğini en üst seviyede tutma, başta kendi parti üyelerinin, sonra bütün partililerinin, daha sonra sürece muhalif bakan herkesin desteğini alma becerisi ve çalışma ortamının zamana ihtiyacı var...İktidarın ne zaman ne yapacağı kestirilmez” ifadelerini kullandı.
Mansur Yavaş’ın aday olmama kararına ilişkin ise şunları söyledi;
''Mansur Bey’le yan yana durmak benim için de büyük bir onur. Sadece Yavaş’la değil, partinin bütün güçleriyle bu sürecin mücadelesini vermek hepimizin başucu emri.CHP’nin adayı önce kendi birlikteliğini sağlamalı, ardından bütün muhalefetin birlikteliğini sağlamak konusunda üstün bir gayreti, o ruh halini, o duyguyu taşımalı. İçimizdeki birliktelik, tartışılmayacak bir mesele.''
“(Yavaş) Önseçime dair tereddüt ve kaygılarını dile getirmek kaydıyla partinin alacağı karara ve oluşacak olan iradeye saygı duyacağına, memleket adına, millet adına süreci destekleyeceğine dair cümleler kurdu. Mansur Bey’le yan yana durmak benim için de büyük bir onur.”
KURULTAY'DA ŞAİBE AÇIKLAMASI
CHP tarihinin en gurur verici, en itinalı, en yarışmacı, tertemiz kurultayını yönettik. Seçimlerin kaybedeni vardır, kazananı vardır. Kazananı kurultayda oy kullanan tüm üyelerdir ve partidir. Belki bir adayı kaybetmiştir, bir aday kazanmıştır. O kişiler teferruat. Mesele partinin kazanımıdır. Bu kazanımın en büyük ödülü 4-5 ay sonra birinci parti olma başarısıdır. Ne kadar temiz, ne kadar doğru bir kurultay olduğunun halk tarafından ödüllendirilmiş halidir. Müsavat Dervişoğlu’nun tehdit edildiği bir ortamda; biz bilirkişiyle ilgili neler neler savunduk, kimsenin kılı kıpırdamıyor; ama kalkıp (kurultayla ilgili) hemen soruşturma… Buna alet olan ve olmayı düşünen, CHP çatısı altında bulunan hiçbir isme bunu yakıştırmam. Bu kötü akılla yan yana duranları tarih affetmez. CHP tertemiz bir kurultay yaşamıştır. Ben de kurultayın divan başkanı olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bana divan başkanı olma teklifini getiren sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na buradan teşekkürlerim ve saygılarımı iletiyorum.
Kılıçdaroğlu'nun şahit olarak çağrılmasına, ''O da ayıp. Zaten kendisi katılmayacağını beyan etmiş. Doğrusunu yapmış.'' ifadelerini kullanan İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği 'CHP neden şaibe iddiasıyla ilgili açıklama yapmıyor” görüşü hakkında ise, ''Parti bu kadar mesnetsiz, seviyesiz tarifleri yönelten kişiyi niye muhatap alsın ki? İster Cumhurbaşkanı olsun, ister bir başkası… Bu tür suçlamaları muhatap almak bile mesele üretmek demektir. Zaten iktidarın istediği de bu konularla ilgili dedikodu üretmek. Cevap vermemek bazen en doğrusu.'' açıklamasında bulundu
ÜÇLÜ GÖRÜŞMENİN DETAYLARI
Önseçime dair tereddüt ve kaygılarını dile getirmek kaydıyla partinin alacağı karara ve oluşacak olan iradeye saygı duyacağına, memleket adına, millet adına süreci destekleyecek. Çok olumlu, çok verimli bir gün yaşadık hep beraber. Hem önseçime dair kaygılarını hem de erken belirlenmesine dair tereddütlerini dile getirdiğinin altını çizeyim tekrar.