Ege Postası
Geri

İmamoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: 'Bir daha yaşanmasın istiyorsak...'

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 9’uncu yıl dönümde yayınlandığı mesajda “Bu ülkede bir daha asla 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsak, bir an önce, kurumlar ve kurallar ülkesi olmak, demokrasiyi eksiksiz sağlamak zorundayız” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'ndan 15 Temmuz mesajı: 'Bir daha yaşanmasın istiyorsak...'
Haberler / Politika
15 Temmuz 2025 Salı 11:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı.

İmamoğlu mesajında “Devlet içinde yıllarca korunup kollanan, özenle büyütülen bu yıkıcı yapıya ilişkin bir özeleştiri bile yapılmadı” ifadesini kullandı.

“Bu ülkede bir daha asla 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsak, bir an önce, kurumlar ve kurallar ülkesi olmak, demokrasiyi eksiksiz sağlamak zorundayız” diyen İmamoğlu, bir an önce yargı bağımsızlığının ve hukuk üstünlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ"

İmamoğlu, X’te yayınlandığı mesajda şu ifadeyi kullandı:

“15 Temmuz, bu toprakların gördüğü en karanlık gecelerden biridir. Gazi Meclis’in bombalandığı, vatandaşın üzerine tankların yürütüldüğü o gece milletimiz, siyasi görüşü ne olursa olsun yan yana geldi, birleşti. Canı pahasına demokrasiyi savundu, darbecilere geçit vermedi. O gece kurulan güçlü demokrasi cephesi, halkın iradesinin hiçbir güç tarafından esir alınamayacağını tüm dünyaya gösterdi. Ama maalesef, devlet içinde yıllarca korunup kollanan, özenle büyütülen bu yıkıcı yapıya ilişkin bir özeleştiri bile yapılmadı. Bu ülkede bir daha asla 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsak, bir an önce, kurumlar ve kurallar ülkesi olmak, demokrasiyi eksiksiz sağlamak zorundayız. Bir an önce, yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü sağlamak zorundayız. 15 Temmuz’da, demokrasiye sahip çıkarken şehit olan vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası