Ege Postası
Geri

İmamoğlu'ndan dikkat çeken Mansur Yavaş çıkışı: Adaylığına destek verecek mi?

Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın olası Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin değerlendirmede bulundu. Tutukluluk sürecinde Yavaş'ın sergilediği tavrının takdir edildiğini kaydeden İmamoğlu, "Biz bu adaylığı hiçbir zaman şahsi görmedik. Mansur Başkan da, ben de milletimize karşı sorumluyuz. Hedefimiz aynıdır, gerisi teferruattır" ifadelerini kullandı.
İmamoğlu'ndan dikkat çeken Mansur Yavaş çıkışı: Adaylığına destek verecek mi?
Haberler / Politika
18 Ağustos 2025 Pazartesi 20:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik soruşturma kapsamında tutuklanarak görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisi gibi Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı'ya konuştu.

Altaylı'ya gönderdiği mesajda gündeme değinen bulunan İmamoğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın olası Cumhurbaşkanı adaylığına dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Altaylı'nın "Mansur Yavaş'ın 'Ekrem Başkan içerideyken adaylık konuşmam' tavrını nasıl buluyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, "Mansur Başkan, millet idaresine ve partimize kurulan bu kumpasa karşı sağlam duruşuyla ve mücadelesiyle bir CHP'li nasıl olmalıdır sorusunun cevabını ortaya koymuştur. Kendisinin tavrı bu iradeden geliyor" şeklinde yanıt verdi.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP'lilerin ve milletimizin iradesi 15,5 milyon oyla Cumhurbaşkanı adayımızı belirledi ve bana bir görev verdi.

Biz bu adaylığı hiçbir zaman şahsi görmedik. Mansur Başkan da, ben de milletimize karşı sorumluyuz. Millet ne görev verirse yapacak, mücadeleye koşacak irade hepimizde mevcuttur.

Biz, bu ortak akıl ve sarsılmaz hedefimiz doğrultusunda birbirine sıkıca sarılmış iki yol arkadaşıyız; hedefimiz aynıdır.

Genel Başkanımız Özgür Özel ve Mansur Başkanımızla yolculuğumuz, vatanımızın ve milletimizin geleceği mücadelesidir, gerisi teferruattır.

Mansur Başkanım Türkiye'nin bir değeridir. Kendisine bir kez daha bu mücadeledeki yol arkadaşları için yürekten teşekkür ediyorum. Birlikte yürüyecek çok uzun bir yolumuz var."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası