Ege Postası
Geri

İmralı görüşmesi tutanakları yayımlandı

Terörsüz Türkiye adı verilen süreç kapsamında DEM Parti, MHP ve AKP'li vekillerin PKK Lideri Öcalan ile İmralı'da yaptığı görüşmenin tutanakları yayımlandı.
İmralı görüşmesi tutanakları yayımlandı
Haberler / Güncel
23 Ocak 2026 Cuma 17:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM, görüşmeden iki ay sonra İmralı'da yapılan görüşmenin tam tutanaklarını, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi Görüşme Tutanağı başlığıyla sitesinde yayımladı.

Ekim 2024'te MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yaptığı çağrı ile başlayan ve "Terörsüz Türkiye" adı verilen süreç kapsamında; TBMM'de "Milli Dayanışma ve Kardeşlik Komisyonu" kurulmuştu.

İMRALI TUTANAKLARI YAYIMLANDI

Komisyonda yapılan kapalı oylama ile MHP'li Feti Yıldız, AKP'li Hüseyin Yayman ve DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in PKK liderini İmralı'da ziyaret etmesi kararlaştırılmıştı.

Alınan karar doğrultusunda 24 Kasım 2025'te söz konusu isimler İmralı Cezaevi'ne giderek PKK lideri Öcalan ile görüşmüştü.

Görüşmenin tutanakları yaklaşık iki ay sonra TBMM'nin sitesinde yayımlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM RESMİ REKLAM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Ege Postası