Ege Postası
Geri

İnce’den İzmir’de gençlere müjde: Üniversite ligi kuracağız!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çiğli’de 25 dönüm üzerine kurduğu Ahmet Taner Kışlalı Parkı’nın açılışını yaptı. Çiğli’de açılış töreninde konuşan İnce, “Üniversite ile vatandaşların arasında bağ olmalı. Bizde yok. 24 Haziran’dan sonra bir üniversite ligi kuracağız. O halk o üniversitenin takımına destek çıkacak. Halkla üniversite arasında bir gönül bağı kuracağız” dedi. İnce’den İzmir’de gençlere müjde:
İnce’den İzmir’de gençlere müjde: Üniversite ligi kuracağız!
Haberler / Politika
27 Mayıs 2018 Pazar 23:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir programı kapsamında Menderes, Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama ve Aliağa ilçelerinde gerçekleştirdiği mini mitinglerle halka seslenen ve birbirinden önemli mesajlar veren İnce, finali Çiğli’de yaptı.

İlçeler turunda İnce’ye eşlik eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel merkez yöneticileri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, milletvekili adayları, il yöneticileri, ilçe başkanları, partililer de Çiğli’deki programda yer aldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın ev sahipliği yaptığı törene ayrıca Kışlanı'nın eşi Nilüfer Kışlalı ile kızları Nilhan Nur Kışlalı ve Dolunay Kışlalı da katıldı.

Programda konuşan İnce, net ifadeler kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik söylemlerine cevap veren İnce, “Bugün Menderes’ten başladık devam ettik. Tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin. İftar sofralarını iftira sofralarına dönüştürecek halimiz yok. Ama bize laf söyleyenlere de susacak halimiz yok. Bugün Erdoğan benim sözüme atıfta bulunuyor. Ben, ‘köprü yapmak kolay iş, demirden, betondan köprü yapıyorsun. Basarsın parayı yaparsın. Özal, Demirel, Erdoğan yapmış dördüncüyü de İnce yapar” demiştim. Erdoğan ‘sen kimsin, haddini bil’ diyor” dedi. İnce’nin konuşmasının ardından alanda yuhalamalar oldu. İnce kalabalığı susturdu.

 81 MİLYONUN HEPSİ BİZİM KARDEŞİMİZ

Konuşmasına devam eden İnce, “Sayın Erdoğan, değerli hemşerim. Betondan, demirden köprü yapmak kolay iş. Ben gönüllere köprü kuruyorum. Sen gönülleri kırıyorsun. Rektörlere kafası basmaz, doktorlara iğne yapamaz, Atatürk ve İnönü’ye iki ayyaş dedin. Sen bu dünyaya gönül kırmaya gelmişsin ben de gönüller arasında köprü kurmaya gelmişim. Kimseyi ötekileştirmiyorum. AK Partili, ülkücü, Saadet Partili, HDP’li kardeşlerim, 81 milyonun hepsi bizim kardeşimiz. Biz diyoruz ki barışacağız. Önce 81 milyonu barıştıracağız. Sonra büyüyeceğiz. Üretim ekonomisine geçireceğiz. Erdoğan saman ithal edecek ince yerli tohumları ihya edecek. Erdoğan AVM yapacak İnce fabrikalar dikecek. Erdoğan kindar nesil yetiştirecek İnce dünyaya insan yetiştirecek. Erdoğan meydanlarda tezek diyecek İnce meydanlarda gelecek diyecek. Bizim işimiz kavga değil. Bizim işimiz çocukları doğru düzgün yetiştirmek. Çiftçinin ürünü dalda kalmasın, esnaf siftah yapmadan kepenk kapatmasın. Türkiye’de umutları tazelemek istiyoruz. Türkiye’de en büyük projemiz huzur. Bunu yapacağız. Bana diyor ki sen CHP’ye genel başkan olamadın… Doğru diyor. Olamadım. Sen de Beyoğlu belediye başkanlığına aday oldun ama seçilemedin. Siyasette bunlar olabiliyor. Ben de genel başkan seçilemedim ama cumhurbaşkanı seçileceğim. Ne var bunda'” dedi. 

ARAMIZA NİFAK SOKMAYA ÇALIŞIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirmeye devam eden İnce, “Arkadaşın, Sayın Abdullah Gül, genel başkan adayı oldu seçilemedi ama sonra cumhurbaşkanı oldu. Seni Kılıçdaroğlu nasıl çağırdı. Kılıçdaroğlu benden 15 yaş büyük 25 yıldır ağabeyimiz. Gel Muharrem demiş olabilir. Sen bakanları dövdün. Ne konuşuyorsu? Bana isim verdirme. Açtırma kutuyu söyletme kötüyü. Tadında bırak. Her kuşun eti yenmez, tadında bırak. Kılıçdaroğlu kibar bir adam. Kabalık olsun diye yapmaz, İnce de kendine yaptırmaz. Sen geç onları. Aramıza nifak sokmaya çalışıyor. Sakın ha, bu nifaklara aldanmayın” diye konuştu.

SİZ ARTIK BİRBİRİNİZLE MÜCADELE ETMEYECEKSİNİZ, DÜNYAYLA MÜCADELE EDECEKSİNİZ

Her yeri Marmaris gibi. Her yer Katolik. 300 milyar varil petrol üretiyor. Güney Kore 1980’de Türkiye ile aynı seviyede. İki bin dolar kişi başı milli geliri var. Asya kriziyle Güney Kore iflas ediyor. Güney Kore’de 5 büyük şirket var. Devleti yönetenler bu şirketleri çağırıyor. Siz artık birbirinizle mücadele etmeyeceksiniz, dünyayla mücadele edeceksiniz. Size alın para, ARGE desteği diyor. Bu 5 büyük şirket bugün Güney Kore’de 250 milyon dolar ihracat yapıyor. Kişi başı gelir 30 bin dolar. Venezüella dünyanın en büyük petrol üreticisi. Adamlar tuvalet kağıdı almıyor. Venezüella’nın başında bir adam vardı. Aynı bizimkine benziyordu. Herkesle kavga ediyordu. İnsanlara üretimi öğretmedi. Nasıl olsa petrol geliri var. Alın size pay vereyim dedi. Ama sonra petrol fiyatları düştü Venezüella çöktü. Biz Venezüella gibi olmayalım, üretelim. Erdoğan diyor ki domates satalım. Ben diyorum yanına fabrika koyalım ve domates ya da ketçap satalım. Katma değeri yüksek olsun. Erdoğan zeytin satalım diyor. Zeytinyağı satalım. Bunu üretelim. Nar satmayalım nar suyu satalım. Elma satmayalım, kurutulmuş elma satalım. Çiftçiyi destekleyelim. Emekliye bin lira olmaz. Kanun yapacağız asgari ücret tutarında vereceğiz. Öğrencilere 19 Mayıs ve 29 Ekim’de birinde gençlik bursu birinde cumhuriyet bursu 500 lira vereceğiz. Bu parayı size Muharrem İnce vermeyecek, CHP vermeyecek. Bu parayı size Türkiye Cumhuriyeti verecek. Yani bugün devlet bir yoksula yardım ettiğinde Erdoğan cebinden mi veriyo? AK Parti’nin kasasından mı veriliyor'” dedi.

 ÜNİVERSİTE LİGİ KURACAĞIZ

İnce, “Gençlerim, evlatlarım, size fizik öğretmeni muharrem ağabeyinizin sözü; sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. 265 stadyum yaptılar. Stadyum lazım m? Tabi ki lazım. Amaçları stadyum değildi. Onların çoğunun adı Atatürk stadyumuydu. Anlarsınız siz. Onları yıkıp sırf Atatürk ismini silmek istediler. 265 fabrika kursaydın, gençler işe girseydi. Üniversite ile vatandaşların arasında bağ olmalı. Bizde yok. 24 Haziran’dan sonra bir üniversite ligi kuracağız. O halk o üniversitenin takımına destek çıkacak. Halkla üniversite arasında bir gönül bağı kuracağız. İnsanlarımızı gençlerimizi teşvik edeceğiz. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. O çocuklardan biri bu ülkeye cumhurbaşkanı olacak ve sonra çıkacak sahneye, ‘bir gün seçim vardı cumhurbaşkanı adayı İnce 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz dedi. Hırslandım ve şimdi cumhurbaşkanıyım diyecek” açıklamasında bulundu.

RAHMETLİ KIŞLALI GERÇEK BİR ATATÜRKÇÜYDÜ

Ahmet Taner Kışlalı ile yaşadığı bir anıyı anlatan İnce, “Yalova’da bir panel yapmak istiyoruz. Gelir misiniz'’ dedim. ‘Seve seve gelirim’ dedi. ‘Size araç göndereyim. Ankara’dan Yalova’ya panele gelin’ dedim. Rahmetli Kışlalı, “ Bir boş araç Yalova’dan Ankara’ya gelecek sonra beni alacak, bu ülkenin kaynakları o kadar yok. Masrafa gerek yok. Ben otobüse biner gelirim’ dedi. Gerçekten de otobüse bindi ve geldi. Gece otelde yatağının başına kartvizit bıraktım bir ihtiyacı olursa arasın diye. Sadece en son gittiğimiz kafeteryada ıhlamur içemediğini söyledi. Daha sonra bahçemde yetiştirdiğim ıhlamurdan bir torba gönderdim. Gerçek bir Atatürkçüydü. Bir Fatiha okumanızı hepinizden istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası