Ege Postası
Geri

İngiliz araştırmacı diyalogu yerinde görmek için Mersin'de

İngiliz araştırmacı Peder David Wiseman, diyaloğu yerinde görmek için Mersin'e geldi. Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'nin (MEKADİM) davetlisi olarak gelen Wiseman farklı kültürlerin temsilcileri ile görüşerek fikir alışverişinde...
İngiliz araştırmacı diyalogu yerinde görmek için Mersin'de
Haberler / Güncel
11 Haziran 2013 Salı 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiliz araştırmacı Peder David Wiseman, diyaloğu yerinde görmek için Mersin'e geldi. Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi Derneği'nin (MEKADİM) davetlisi olarak gelen Wiseman farklı kültürlerin temsilcileri ile görüşerek fikir alışverişinde bulundu. 35 kiliseden sorumlu, aynı zamanda akademik araştırmalar yapan bir profesör ve öğretim üyesi olan Wiseman, Ortodoks Kilisesi'nin
ruhani lideri Coşkun Teymur ile görüştü. Ardından Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde kendisi için verilen yemeğe katılan Wiseman katıldığı sohbet toplantısında "Farklı kültürlerin diyaloğunun Türkiye’deki oluşturduğu sonuç nedi? Bu kültürler arasında nasıl bir bağ va? Sorunlar yaşıyorlar m? Ya da başarıyı nasıl sağlıyorla? Mersin’de dialog ve hoşgörünün geldiği nokta ve katkısı neler'" gibi sorulara araştırmasına cevap aradığını belirtti.

    Buluşmada Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş kültürlerarası diyalog ve hoşgörünün Mersin ve bölgede geldiği noktayı anlattı. Gündeş, diyalog yollarını açılmasıyla tüm sorunların çözülebileceğini vurguladı.

    “Dinler ve kültürler arası diyalog çalışmalarının kavga ve kargaşaların önüne geçmek için önemli olduğunu vurgulayan Gündeş, "Dünyadaki bütün problemlerin ana kaynağı insanların birbirini anlayamamasıdır. İşte bu açıdan, her alanda diyalogun geliştirilmesi gerek. Çatışma, kavga, kin nefret bunlar toplumsal suçlardır. Bu suçların azalması için toplumlararası, dinler arası, kültürler arası diyalog şart." ifadesini kullandı.

    Mersin'in geçmiş dönemde çok göç aldığını vurgulayan Gündeş, şöyle devam etti: "Özellikle çatışmalı dönemlerde zorunlu olarak köyünü terk etmek durumunda kalan Kürt vatandaşlar, Mersin ve Adana'nın varoşlarına sığındılar. Bu göç eden insanlara istenilen düzeyde el uzatılmadı. Kendi başlarının çaresine baktılar ve birçok alanda da başarılı oldular."

    Latin- İtalyan Katolik Kilisesi Rahibi Hanry Leylek ile Ortodoks Kilisesi Ruhani Reisi Coşkun Teymur geçmişte yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası