Ege Postası
Geri

İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'de

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail'in Tel Aviv kentine geldi.
İngiltere Başbakanı Sunak İsrail'de
Haberler / Dünya
19 Ekim 2023 Perşembe 10:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmek üzere İsrail'in Tel Aviv kentine geldi. 

İngiliz basını Sunak'ın İsrail ziyaretine ilişkin, "İngiltere Başbakanı mevkidaşı Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşmelerde bulunacak ve Ortadoğu liderlerine 'çok fazla hayat kaybedildiğini' söyleyerek 'daha fazla tehlikeli tırmanıştan kaçınmaları' çağrısında bulunacak" ifadesinde bulundu.

İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de Hamas'a karşı başlattığı karşı saldırının tırmanışa geçtiği bir dönemde Sunak'ın İsrail'de ve Filistin bölgesinde yaşanan can kayıpları için taziyelerini paylaşacağı ve gerilimin daha da tırmanmaması için uyarıda bulunacağı belirtildi.

Tel Aviv'e inişinin ardından gazetecilere demeç veren Sunak, "Her şeyden önce İsrail halkıyla dayanışma içinde olduğumu ifade etmek için buradayım. Tarifsiz, korkunç bir terör eylemine maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayız" dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası