Ege Postası
Geri

İngiltere'de bir yılda 4 bin çocuk evlat edinildi

İngiltere'de son bir yıl içinde 4 bin çocuğun evlatlık edinildiği belirtilerek bunun rekor olduğu kaydedildi. Devlet istatistiklerine göre, evlatlık edinme bu yıl yüzde 15 artarak rekor sayıya ulaştı. Nisan 2012’den Mart 2013’e kadar ülke...
İngiltere'de bir yılda 4 bin çocuk evlat edinildi
Haberler / Dünya
26 Eylül 2013 Perşembe 14:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere'de son bir yıl içinde 4 bin çocuğun evlatlık edinildiği belirtilerek bunun rekor olduğu kaydedildi. Devlet istatistiklerine göre, evlatlık edinme bu yıl yüzde 15 artarak rekor sayıya ulaştı.

Nisan 2012’den Mart 2013’e kadar ülke çapında 3 bin 980 çocuğun evlatlık edinildiği bildirilirken, bu rakamın bir önceki seneye göre 510 kişi arttığı kaydedildi.

Çocuklardan sorumlu devlet bakanı Edward Timpson, evlat edinme sayısındaki artışın ümit verici olduğunu söyleyerek, evlat edinmek isteyen uygun aileleri bulmak için daha çok efor sarf etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bakan Timpson, "Son bir yıl içindeki artışlar ümit verici ancak yurtlarda kalan daha birçok çocuk sevgi dolu bir ev ortamı için sırada bekliyor.” diye konuştu.

İngiltere’de evlat edinmeye ilişkin resmi kayıtların 1992'de tutulmaya başlandığı belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası