Ege Postası
Geri

İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Satıcılar sizi pahalıya yönlendiriyor

Ticaret Bakanlığı e-ticarette vatandaşı bekleyen tehditleri açıkladı. Karanlık tasarımlar vatandaşın bütçesini zorluyor. Bakanlık, resmen inceleme başlattı. ICPEN, 27 ülke ile işbirliği yaptı. Uluslararası Tüketiciyi Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) ve Ticaret Bakanlığı, e-ticaretteki tehlikeleri ortaya koydu. E-ticaret platformları ve mobil uygulamalarda karanlık tasarımlar tespit edildi. Bu tasarımlar, vatandaşları daha pahalı ürünlere yönlendiriyor.
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Satıcılar sizi pahalıya yönlendiriyor
Haberler / Güncel
12 Temmuz 2024 Cuma 10:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TÜRKİYE'DE 124 SAĞLAYICI İNCELENDİ
Sabah'ın haberine göre Türkiye özelinde 124 sağlayıcının internet sitesi ve mobil uygulamaları incelendi. İncelemelerin yüzde 30.6’sında en az bir karanlık ticari tasarım bulundu. Yüzde 20.2’sinde ise iki veya daha fazla karanlık tasarım tespit edildi.

TÜKETİCİYİ YANILTAN UYGULAMALAR
Rapor, vatandaşı pahalı ürüne yönlendiren uygulamalara örnekler verdi. Ürün stok adedi veya indirimli ürünler için geri sayım yapan siteler öne çıktı. Bu siteler, tüketicinin fiyat inceleme muhakemesini zayıflatıyor. Vatandaş, fiyatı kontrol etmeden ürünün tükeneceği kaygısıyla pahalı ürün alabiliyor.

TİCARET BAKANLIĞI İNCELEME BAŞLATTI
Ticaret Bakanlığı, konu hakkında resen inceleme başlattı. Reklam Kurulu da "karanlık ticari tasarımlar" üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bakanlık, vatandaşın mağduriyetini önlemek için adımlar atıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası