Ege Postası
Geri

İnternetten araba almak istedi, başına gelmeyen kalmadı

Kahramanmaraş'ın Elbistan’da bir vatandaş, araba alma hayaliyle 5 bin euroyu dolandırıcılara kaptırdı. Araç için satıcıya ödemesi için akrabasına, uluslar arası para gönderme şirketi aracılığı ile para havale eden vatandaş, aracına...
İnternetten araba almak istedi, başına gelmeyen kalmadı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kahramanmaraş'ın Elbistan’da bir vatandaş, araba alma hayaliyle 5 bin euroyu dolandırıcılara kaptırdı. Araç için satıcıya ödemesi için akrabasına, uluslar arası para gönderme şirketi aracılığı ile para havale eden vatandaş, aracına kavuşmayı beklerken parasından oldu. Paranın, akrabasının adına düzenlenmiş sahte kimlikle çekildiği ortaya çıktı.

Elbistan’da bir öğretmen, internet üzerinde görüp beğendiği bir araba için müşteri oldu. Yapılan karşılıklı görüşmeler olumlu neticelendi ve araç alım satımı konusunda anlaşma sağlandı. M.G. adlı öğretmen, araç alımı için Fransa'daki eniştesine 5 bin euro havale etti. Ancak başka bir kişi, eniştesinin isminin yer aldığı sahte kimlik kartı ile parayı çekti. M.G, olayı şu şekilde anlattı: “İnternet üzerinden Ankara Keçiören’de 2006 model bir aracı görünce ilgili şahsı aradım. Şahıs ile 20 bin TL’de anlaştık. Telefon görüşmelerimizde şahıs, Ankara’da olmadığını, adresinin internette öyle göründüğünü, 1,5 aylığına Fransa’ya ailecek akrabalarının yanına gittiğini, orada işe başladığını, aracın 03 VE 732 Afyon plakalı, isminin ise İ.A. olduğunu söyledi. Fransa’da yeni işe başladığını, 5 bin euro ile aynı aracın 2010 ve daha iyisini alabileceğini, bunun için sattığını söyledi. Ben şahsa güvenemediğimi, aracı Türkiye’ye getirirse kazası- boyası yoksa alacağımı söyledim. Biz, aracın ve plakasını emniyette yaptığımız sorgulamalarında verilen bilgilerin doğruluğunu, ismin doğru olduğunu teyit ettik, bunun üzerine kişinin gelebileceğini bildirdim. Ancak o izin alabilmek için paranın transfer edilmesi gerektiğini söyledi, ben kabul etmedim. Şöyle bir yol bulduk. Fransa’da ikamet eden eniştem Z.D.’ye 5 bin euro havale ettim. Eğer adam ile anlaşırsak eniştem parayı adama aktaracak ya da şahıs gidip elden alacaktı. Dekontu scaner'da tarayarak, MTCN havale işlem numaralarını fotoshopta silerek, eniştemin sadece ismi kalmak şartı ile şahsa e-mail attım. İlgili şahıs Fransa’dan gemi ile yola çıktığını, 3 güne kadar orada olacağını söyledi. Ancak geçen bir hafta içerisinde şahsın telefonlara çıkmaması üzerine parayı gönderdiğim bankaya gittim, paranın geri çekilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını istedim. Ancak banka görevlileri paranın aynı gün içerisinde yatırdıktan bir saat sonra çekildiğini söyledi.”

“Eniştem parayı çekmediği için telaşlandık." diyen M.G., “Banka bize, parayı kimin nerede nasıl çektiğini müşteri hakları doğrultusunda veremeyeceğini, ancak savcılığa başvurmamızı tavsiye etti. Biz de savcılığa başvurduk. Söz konusu uluslar arası para gönderme şirketi yetkilileri, parayı Z.D. adına sahte kimlikle başkalarının çektiğini bildirerek, şikayetçi olmamızı söylediler. Bunun üzerine BİMER’e, Elbistan Başsavcılığına, ayrıca internet üzerinden ilgili havale şirketine başvuru yaptık. 28.03.2013 tarihi itibariyle paramızın sahte kimlikle çekildiği netleşti. Ancak buna rağmen ilgili havale şirketi 5 bin euroyu geri ödemiyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.” bilgisini verdi.

Bu durumun herkese ders olması gerektiğini anlatan M.G., internet üzerinden alışveriş yapacakların böyle olaylara karşı da hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. M.G., hem parasının ödenmesini, hem de sahte kimlikle parayı alan kişinin bulunmasını ve adalete teslim edilmesini istediğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası