Ege Postası
Geri

Irak'la eğitim köprüsü

Irak Kültür Müsteşarı Prof. Dr. Salman Daood Salman, İzmir'deki üniversiteleri ziyarete geldi. Prof. Dr. Salman, iki komşu ve dost ülke arasındaki bağları eğitimle güçlendirmek istediklerini açıkladı.
Irak'la eğitim köprüsü
Haberler / Genel
20 Kasım 2014 Perşembe 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Basra Üniversitesi'nin de eski rektörü olan Prof. Dr. Salman Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve burada eğitim gören Iraklı öğrencilerle görüştü. Prof. Dr. Salman, Irak'la Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine büyük önem verdiklerini, öncelikleri arasında da eğitimin yer aldığını açıkladı, “Sınırları eğitim köprüsüyle aşalım. Aramızda tarihsel, kültürel ve dini bağlar var. Dost, kardeş ve komşu 2 ülkeyiz. Birlikte hareket edip hem mevcut bağlarımızı güçlendirebilir hem de kardeşliğimizi gelecek nesillere aktarabiliriz. Bunun için Türkiye'deki üniversitelerle işbirliği yapmak istiyoruz. Irak'tan ve birçok ülkeden gençlerin eğitim gördüğü Gediz gibi üniversitelerle beraber güzel işlere imza atabiliriz" dedi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de Irak'la mevcut ilişkileri daha da geliştirmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurguladı. Prof. Dr. Çevik, Gediz'in yüzünü tüm dünyaya çeviren ve kollarını tüm coğrafyalara açan bir üniversite olduğunu hatırlattı, “87 ülkeden lisans öğrencimizin bulunması, her 10 öğrencimizden birinin yabancı olması uluslarasılaşmaya verdiğimiz önemi gösteriyor. Komşumuz Irak bizim için ayrı bir yere sahip. Birçok ortak değere sahibiz, bunları daha da geliştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle her yıl ziyaret ediyor, kurduğumuz eğitim köprüsünü sağlamlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası