Ege Postası
Geri

Irak'ta Talabani sevinci

Almanya'da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, 5 ay sonra sağlık durumunun iyiye gittiğini gösteren bir fotoğrafın yayınlanması bölgeyi sevince boğdu. Bir dönem öldüğüne dair iddialar dahi ortaya atılan Irak Cumhurbaşkanı...
Irak'ta Talabani sevinci
Haberler / Dünya
18 Mayıs 2013 Cumartesi 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin, 5 ay sonra sağlık durumunun iyiye gittiğini gösteren bir fotoğrafın yayınlanması bölgeyi sevince boğdu.

Bir dönem öldüğüne dair iddialar dahi ortaya atılan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin sağlık durumunun iyiye gittiği açıklanınca, Irak'ın kuzeyinde bayram havası yaşandı. Beyin kanaması geçirdikten Almanya'da tedavi gören Talabani'nin yattığı hastaneden 5 ay sonra ilk fotoğrafı yayımlandı. Yayımlanan ilk foto bölgedeki Kürt vatandaşları sokağa döktü.

Talabani’nin sağlık durumunu gösteren fotoğrafla binlerce vatandaş Süleymaniye ve Erbil şehirlerinde bu durumu coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar, Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtsever Birliğin bayrağı giyerek mutluluklarını ifade ettiler.

Bazı vatandaşlar ise sevincini havaya ateş açarak kutlarken, baz vatandaşlar da araçlarıyla şehir turu attı.
Erbil’in İskan caddesinde sevinç gösterisine katılan Lokman Kaka isimli vatandaş, aldığı haberden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, sevinçte sabaha kadar uymayacağını ifade etti.

Kamaran Ömer isimli vatandaş ise Talabani’nin kısa bir sürede Irak’a dönmesini temenni etti.

Hajar Ahmed isimli vatandaş ise arkadaşlarından onlarca mesaj aldığını ve bu haberin sadece Kürtler değil Irak’ta yaşayan Şii, Sünni ve bütün etnik grupları sevindirdiğini söyledi.

On binlerce kişinin gece yarısı sevinç gösterisine katılması nedeniyle Erbil ve Süleymaniye'de yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Alınan önlemlere rağmen sevinç gösterisinde havaya ateş açılmasından dolayı 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bağdat’ta, 17 Aralık 2012’de beyin kanaması geçiren Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 20 Aralık’tan bu yana Almanya Charite’deki üniversite hastanesinde tedavi görüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası