Ege Postası
Geri

İran, İsrail ve ABD için casuslukla suçlanan 2 kişiyi idam etti

İran’da İsrail ve ABD istihbarat örgütleri için casusluk yapmaktan suçlu bulunan 2 kişinin idam edildiği bildirildi. İran’ın Fars Haber Ajansı, casusluktan suçlu bulunan 2 kişinin bugün sabah idam edildiğini duyurdu. Muhammed Heydari, İsrail’in...
İran, İsrail ve ABD için casuslukla suçlanan 2 kişiyi idam etti
Haberler / Dünya
19 Mayıs 2013 Pazar 12:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İran’da İsrail ve ABD istihbarat örgütleri için casusluk yapmaktan suçlu bulunan 2 kişinin idam edildiği bildirildi.

İran’ın Fars Haber Ajansı, casusluktan suçlu bulunan 2 kişinin bugün sabah idam edildiğini duyurdu. Muhammed Heydari, İsrail’in Mossad ajanslarına güvenlik ile ilgili ve gizli bilgileri para karşılığı vermekten suçlu bulunmuştu. Kuroş Ahmedi ise ABD istihbarat örgütü CIA için bilgi toplamak ile yargılanmıştı.

Her iki kişinin de idam cezası Tahran Devrim Mahkemesi tarafından verilirken, İran Yüksek Mahkemesi tarafından onaylanmıştı. Haberde casuslukla suçlanan kişilerin ne zaman tutuklandığı veya nerede yargılandıkları ile ilgili bilgi verilmedi.

İran, ülkenin tartışmalara konu olan nükleer programında çalışan bilim adamlarının başta Mossad, Batılı istihbarat örgütleri tarafından öldürüldüğünü savunuyor. ABD iddiaları yalanlarken, İsrail ise her hangi bir açıklama yapmıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası