Ege Postası
Geri

İş bırakan KESK'e DİSK'ten destek

İZMİR'de, hem IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını hem de ülke genelinde tepkiler sırasında meydana gelen olayları protesto etmek için iki günlük iş bırakan KESK'e bağlı sendikalara, DİSK'ten de destek geldi.
İş bırakan KESK'e DİSK'ten destek
Haberler / Genel
9 Ekim 2014 Perşembe 14:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Meydanı'nda toplanan KESK'e bağlı sendikaların üyesi yaklaşık 500 kişi, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etti. Memurlara, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun yanı sıra sendika yöneticilerinden ve üyelerinden, ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi. 'Diren Kobani, İzmir seninle' sloganları atan grup adına KESK dönem sözcüsü Bülent Çuhadar, basın açıklaması yaptı. Çuhadar, "IŞİD denilen çete, Kürt, Türkmen, Ezidi, Arap, Alevi binlerce insanı katlediyor. Binlerce insanı yaşam alanlarından kopartıyor. İnsana yakışır bir yaşam hakkını ellerinden alıyor. Yeni Ortadoğu'yu dizayn etmede ön plana çıkan Irak ve Suriye'de, bugün iş savaş emperyalist güdümlü çete IŞİD tarafından kanlı bir katliama dönüşmüştür. IŞİD, Kobani'de yeni bir soykırıma imza atmaya hazırlanmaktadır. Bugün Kobani'de Kürt halkıyla birlikte, bütün halklar ve bütün insanlık yaşam ve onur mücadelesiyle karşı karşıyadır" dedi.

Bülent Çuhadar'ın ardından söz alan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise daha önce Ezidileri ziyaret ederek onların yaşadıkları katliam hakkında bilgi aldıklarını sonrasında ise Suruç bölgesinde Kobani'deki olayları takip ettiklerini anlattı. Beko, hükümetin politikalarını da eleştirdi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası