Ege Postası
Geri

İş insanlarını 10 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı

İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da yapılan operasyonda, 'yatırım danışmanlığı şirketi' adı altında, yurt dışından düşük faizli kredi temin edeceklerini söyleyerek, 11 sanayici ve iş insanını yaklaşık 10 milyon TL dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
İş insanlarını 10 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 9 kişiden 3'ü tutuklandı
Haberler / Güncel
4 Ekim 2019 Cuma 14:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

'Yatırım danışmanlık şirketi' adı altında, sigorta ve kredi hizmeti verdiklerini öne sürerek, İzmir'de faailiyet gösteren11 sanayici ve iş insanını yaklaşık 10 milyon TL dolandırdıkları belirlenen 9 şüpheli, geçen salı günü düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İzmir ile İstanbul ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 2 şarjör, sahte polis kimlik kartı, sahte kimlik ve dolandırıcılık suçu işlendiğini gösteren belgeler ele geçirildi.

Şüphelilerin, iş insanlarından topladıkları paraları, KKTC'de faaliyet gösteren bir holdinge aktardıkları tespit edildi. Yasa dışı işlem hareketleri, MASAK raporuyla da saptandı. Şüphelilerin, aynı yöntem ile Pakistan, Ürdün, Kuveyt, İran ve Cezayir'de de birçok iş insanını dolandırdıkları da ortaya çıktı. Polisteki sorguları tamamlanan şüpheliler dün adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden İ.K., M.M.A.Ö. ve E.K. tutuklanırken, diğerleri yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası