Ege Postası
Geri

İş yerini açmaya geldi, enkaz yığını ile karşılaşınca şoke oldu

Beyoğlu’nda dün gece çöken binada iş yeri bulunan bir esnaf, sabah dükkanı açmaya geldiğinde gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Binanın çökmesiyle bütün malzemeleri enkazın altında kalan esnaf, “Mahvoldum!” diyerek dert yandı.Olay,...
İş yerini açmaya geldi, enkaz yığını ile karşılaşınca şoke oldu
Haberler / Güncel
14 Eylül 2013 Cumartesi 12:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyoğlu’nda dün gece çöken binada iş yeri bulunan bir esnaf, sabah dükkanı açmaya geldiğinde gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Binanın çökmesiyle bütün malzemeleri enkazın altında kalan esnaf, “Mahvoldum!” diyerek dert yandı.

Olay, saat dün 22.30 sıralarında Kasımpaşa Bahriye Caddesi üzerinde meydana geldi. Beyoğlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı bir ekip öğle saatlerinde kontrol amacıyla cadde üzerinde ilerlerken, iş yeri olarak kullanılan 4 katlı binadan taş düştüğünü fark etti. İşyeri sahiplerini uyaran ekip durumu fen işleri müdürlüğüne iletti. Binayı inceleyen Beyoğlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları binanın yıkılmak üzere olduğunu tespit etti. İşyeri sahiplerinin binayı boşaltmasından yaklaşık 5 saat sonra bina büyük bir gürültüyle çöktü. Alınan tedbir sayesinde ölen ya da yaralanan olmadı.

'ZARARIM ÇOK, MAHVOLDUM'

Fikri Altınbaş da, binanın giriş katında mutfak malzemeleri satıyordu. Dün işyerini kapatarak evine giden Altınbaş’ın gece binanın çöktüğünden haberi olmadı. İşyerini açmak için binanın bulunduğu yere gelen esnaf gördüğü manzara karşısında şok geçirdi. Bina çöktüğü için bütün mallar enkazın altında kaldı. Binlerce lira zararı olduğunu anlatan Altınbaş, “Ben burada kiracıyım. Dün burada tadilat yapıyorlardı. Eski binaydı. En az 70 yıllık vardı bu bina.” dedi.

Binanın yıkılma tehlikesi olduğunu bildiklerini de anlatan Altınbaş, “Dün insanlar tahliye edilmişti. Gece bu olay olmuş ben duymadım. Sabah geldiğimde bu vaziyette gördüm. Şaşırdım. Yetkili bir mühendis gelecekti gelmedi, bugüne ertelendi, bina mühendis bekler mi, çöktü. Zararım çok, mahvoldum ,bütün malım mülküm gitti.” şeklinde konuştu.

Öte yandan çöken binanın enkaz çalışmaları sürüyor. İş makineleri enkazı kaldırmak için hummalı bir çalışma yürütüyor. Binada malzemeleri bulunan bazı kişiler de sağlam olan mallarını enkazdan kurtarmaya çalışıyor. Olayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2025 Ege Postası