Ege Postası
Geri

İşadamı Galip Öztürk'e 11 yıl hapis

İşadamı Galip Öztürk, 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız suç örgütü kurmak, tehdit ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından' 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk ile birlikte 2 tutuklu sanığın ‘haklarındaki...
İşadamı Galip Öztürk'e 11 yıl hapis
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 17:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İşadamı Galip Öztürk, 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız suç örgütü kurmak, tehdit ve ihaleye fesat karıştırma suçlarından' 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk ile birlikte 2 tutuklu sanığın ‘haklarındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olması’ gerekçeleriyle tahliye edildi.

İş adamı Galip Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 70 sanığın yargılandığı suç örgütü davası karara bağlandı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen karar duruşmasında sanıklara son sözleri soruldu.

Son sözlerin ardından mahkeme hükmünü açıkladı. İddianamede 16 eylem ile suçlanan Öztürk, ‘haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahsız suç örgütü kurmak’ suçundan 2 yıl 11 ay, iki farklı tehdit suçundan 4 yıl 2 ay, ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçundan 4 yıl 2 ay olmak üzere toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Öztürk’ün ‘yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs’ suçundan aldığı 10 ay hapis cezasında ise hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahkeme Öztürk ile birlikte iki tutuklu sanığı 'hakkındaki delillerin toplanmış olması, tutuklama sebep ve şartlarının devam etmiyor olması' gerekçeleriyle tahliye etti.

Davanın tutuksuz sanığı eski Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Abdulkadir Emek, ‘suç örgütüne yardım etmek’ suçundan kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Tutuksuz sanıklar eski milletvekilleri Tarık Cengiz ve Mustafa Baş’a da örgüt üyeliği ve soruşturmanın gizliliği suçlamalarından ‘kesin ve inandırıcı delil’ olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verildi.

Beykoz Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Ali Rıza Tekin ise irtikap suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 40'ın üzerinde sanık hakkında beraat kararı verilirken, diğer sanıklar da çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası