Ege Postası
Geri

İşaret diliyle tiyatro oyunu

İZMİR Engelsiz Sanat Derneği ve BİRartıİKİ Kişisel Yaratıcılık Atölyesi işbirliğinde hayata geçirilen, engelli kaynaştırma programı kapsamında üç değişik sahnelemeyle çocuklarla buluşan "Duman Avcıları" oyunu işaret diliyle sahnelendi.
İşaret diliyle tiyatro oyunu
Haberler / Kültür - Sanat
21 Kasım 2015 Cumartesi 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
"Farkındalık-Kaynaştırma" odağında, işitme engeli olan ve olmayan çocukların birlikte izlediği gösteride, çocuklar aynı sosyal ortamı paylaşarak birlikte varolmayı ve iletişim kurmayı deneyimledi. Gösterinin ilk 5 dakikasını kulak tıkacıyla izleyen çocuklar, duyamamanın nasıl bir şey olduğunu kısa süreliğine de olsa denemiş oldu. Gösterinin sonuna sahneye çıkarak, hep birlikte çeşitli farkındalık oyunları oynayan çocuklar, daha sonra işaret dili alfabesini öğrenip, isimlerini yazdı. 

Eğitim programı niteliğinde olan proje, engelliyi tanımak, ortak yaşam paylaşımı ile empati kurmak, gönüllülüğü teşvik etmek, örgütlülüğü desteklemek gibi temel amaçlar taşırken, aynı zamanda engelli/engelsiz sosyal paylaşımın, hayatın içine nasıl entegre edilebileceğini öğretmeyi hedefliyor. Eğlendirirken öğretmeyi, öğretirken engelli ekseninde hayata farklı yönden bakabilmeyi hedefleyen proje, engeli olan ve olmayan çocukları aynı salonda biraraya getirerek, aslında zihinlerde oluşan "engeli" çocuk yaşlarda kaldırmanın önemini vurguluyor.



Karşıyaka Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamındaki ilk gösteri, daha önce görme engelli kaynaştırma kapsamında betimlemeli sahnelenmişti. Projenin, aralık ayındaki gösterisi ise ortopedik engelliler için olacak.

Tamer Özşeker tarafından kaleme alınan ve Psikolog Ayşe Kayhan denetiminde hazırlanan, sigaranın zararlarının anlatıldığı "Duman Avcıları" adlı interaktif tiyatro oyunuyla çocuklar farkındalık dolu bir yolculuğa çıkarılıyor. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası