Ege Postası
Geri

İsimlerini de açıkladı

Türk pilotlar ve MİT görevlilerinin Suriye’de esir alındığı iddiası TBMM’ye de taşındı. CHP milletvekili Baydar, esirlerin isimlerini açıkladı.
İsimlerini de açıkladı
Haberler / Güncel
4 Ocak 2013 Cuma 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ANKARA - İlk olarak Suriye’de yayınlanan bir gazetede yer alan daha sonra Rusya Resmi Haber Ajansı RIA tarafından da gündeme getirilen Türk pilotlar ve MİT görevlilerinin Suriye’de esir alındığı iddiası TBMM’ye de taşındı. CHP Aydın milletvekili Metin Lütfü Baydar, esirlerin isimlerini açıkladı.

Baydar, TBMM’ye verdiği ve Başbakan Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği soru önergesinde, esir Türk subayları ile MİT görevlilerinin isimlerinin, Yüzbaşı Yasin K. Teğmenler Sinan T. Fuat Y. Mustafa H. Asteğmen Hasan G ile Tarık T. İbrahim M. Yusuf C. Murat Y. Harun M. olduğunu öne sürdü. Bu konuda Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına iletilen bir bilgi olup olmadığını sordu.

 Suriye’de yayınlanan El Vatan Gazetesi, Türk subaylarının Halep yakınında “Koerc” askeri havalimanına sızmaya çalıştıkları sırada yakalandıklarını ileri sürmüştü. Genelkurmay Başkanlığı ise bu iddiaları yalanlamış ve  ‘’Söz konusu iddialar tamamen gerçek dışıdır’’ açıklamasını yapmıştı. (Gazeteport)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası