Ege Postası
Geri

İskenderiye'de Mursi taraftarlarına saldırı: 6 ölü 300 yaralı

Mısır'ın İskenderiye şehrinde, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto eden gruplar üzerine taş ve kesici aletler ile saldırılması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın...
İskenderiye'de Mursi taraftarlarına saldırı: 6 ölü 300 yaralı
Haberler / Dünya
27 Temmuz 2013 Cumartesi 00:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mısır'ın İskenderiye şehrinde, ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını protesto eden gruplar üzerine taş ve kesici aletler ile saldırılması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 300'e yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları Kaid el-İbrahim camii yakınında "Baltacı" adı verilen grupların, teravih namazı kılmak için camiye gelen cemaatin üzerine molotof kokteyli ile saldırdıklarını bildiriyor.

Öte yandan Mısır'ın kuzeyindeki Sina bölgesinde meydana gelen silahlı saldırıda 2 sivilin öldüğü 3 askerin yaralandığı belirtildi.

Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah El Sisi, darbeye destek verenlere gösteri yapma çağrısı yapmıştı.

Müslüman Kardeşler taraftarları ile darbe karşıtları bugün ülke genelinde 34 yerde gösteri düzenliyor. Kahire'deki Raba El Adaviye meydanında yaklaşık bir aydır darbe karşıtı gösteriler düzenleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası