Ege Postası
Geri

İsrail, Suriye'yi bombaladı: 14 ölü, 43 yaralı

Suriye'nin Hama bölgesinde İsrail hava saldırılarında ölü sayısı 14'e çıktı, 43 kişi yaralandı.
İsrail, Suriye'yi bombaladı: 14 ölü, 43 yaralı
Haberler / Dünya
9 Eylül 2024 Pazartesi 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Suriye'nin merkezi Hama bölgesinde gece saatlerinde gerçekleştirilen İsrail hava saldırılarında ölü sayısı 14'e yükseldi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, saldırılarda 43 kişinin de yaralandığını, bunlardan altısının durumunun kritik olduğunu bildirdi.

İSRAİL ASKERİ HEDEFLERİ VURDU

Suriye savaş gözlemcileri ise daha önce ölü sayısını yedi olarak duyurmuştu. SANA'nın haberine göre, İsrail hava saldırıları, Lübnan'ın kuzeybatısından gerçekleştirildi ve Masyaf çevresindeki askeri hedefleri vurdu. Saldırılar sonucunda iki büyük yangın çıkarken, itfaiye ekipleri bu yangınları söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

SURİYE DIŞİŞLERİNDEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, “Sionist rejimin Suriye topraklarına düzenlediği bu suçlu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi ve İsrail'in destekçilerini "onu desteklemeyi ve silahlandırmayı durdurmaya" çağırdı.

İSRAİL'İN SURİYE SALDIRILARI

İsrail'in hava saldırılarının, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e düzenlediği büyük saldırının ardından yoğunlaştığı belirtiliyor. İsrail yetkilileri, İran'ın Suriye'deki askeri varlığını genişletmesini engellemeye yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Ağustos sonunda, İsrail'in Homs bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında üç pro-İran savaşçısı ölmüş, birkaç gün sonra ise sınır bölgesinde Hamas müttefiki İslami Cihad'a ait savaşçılara yönelik bir diğer saldırı gerçekleşmişti.

Suriye'deki en yüksek profilli saldırı ise Nisan ayında İran'ın Şam'daki büyükelçiliğine yapılmış ve bu saldırıda İran, yedi askeri danışmanın, üç üst düzey komutan dahil olmak üzere, hayatını kaybettiğini açıklamıştı. (Halk TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası