Ege Postası
Geri

İsrail'den gelen uçağa saldırı: 20 yaralı, 60 gözaltı!

Rusya'ya bağlı Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri'nden Dağıstan'da İsrail'den gelen bir uçak olduğunu duyan Filistin yanlıları, havalimanına baskın düzenledi. Yüzlerce kişi havalimanının camlarını kırarak içeri girdi. Bir süre sonra güvenlik güçleri, saldırganları tahliye etti. İsrail karşıtı yaklaşık 20 kişi yaralandı, 60 kişi gözaltına alındı.
İsrail'den gelen uçağa saldırı: 20 yaralı, 60 gözaltı!
Haberler / Güncel
30 Ekim 2023 Pazartesi 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Olay dün Rusya'ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti'nde meydana geldi.

Filistin yanlıları, Tel Aviv'den Mahaçkale havalimanına bir uçağın geldiğini haber aldı. Bunun üzerine yüzlerce kişi havalimanına akın etti. Göstericiler, camları kırarak içeri girdi. Bazıları, görevlilerin bulunduğu odalara kadar ulaştı. Bu süreçte İsrail Dışişleri Bakanlığı, havalimanındaki İsrailli ve Yahudilerin korunması için Rusya'yı uyardı. Havalimanının dışındaki bir grup da Rus devriye araçlarından birine saldırdı.

Olaydan bir süre sonra, havalimanına girmeyi başaran Dağıstanlılar güvenlik güçleri tarafından tahliye edildi. En az 20 kişi yaralandı. Havalimanına inecek uçaklar bölgedeki diğer havalimanlarına yönlendirildi. Rus Havacılık Ajansı, havalimanının 6 Kasım'a kadar kapalı kalacağını duyurdu.

Güvenlik güçleri, uçaktaki yolcuların güvende olduğunu söyledi. Rusya olayla ilgili soruşturma başlattı. (NTV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası